Știri

MTIC insistă pe schimbarea permiselor de tip vechi, în cazul traficului internațional

În pofida anunțului autorităţilor mai multor state europene cu privire la permisele de conducere moldovenești de tip vechi, care sunt valabile pe teritoriul UE, Ministerul Tehnologiei Informației recomandă schimbarea lor. Potrivit unui comunicat al instituției, recomandarea de preschimbare a permiselor de tip vechi este urmare a adresărilor din partea cetățenilor Republicii Moldova transmise Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene. Potrivit datelor MAEIE și ale ÎS ”Registru”, sesizări despre apariția unor probleme în utilizarea permiselor de conducere de tip vechi au fost înregistrate în Italia, unde cetățenii Republicii Moldova au fost amendați conform legislației statului gazdă. Pentru prevenirea acestor situații, MTIC reiterează recomandarea de utilizarea permisului de conducere de model nou, anul 2008, în cazul traficului internațional. UNIMEDIA precizează că autorităţile mai multor state europene precum Germania, Marea Britanie, Croaţia şi Finlanda au infirmat informațiile despre faptul că permisele de conducere moldovenești de tip vechi nu sunt valabile pe teritoriul UE. Un utilizatorul reţelei de socializare Facebook, Sandu Panuş, a postat pe pagina sa de profil mai multe răspunsuri pe care le-a primit de la reprezentanții oficiali ale unor țări din comunitatea europeană care infirmă cele declarate anterior de angajaţii ÎS CRIS Registru. Acesta s-a adresat cu solicitări în scris către organele de poliție din Croația, Germania, Finlanda, dar și Marea Britanie, de la care a primit cam acelaşi răspuns, că nu există vreo problemă în circulația cu permis de tip vechi.






via | unimedia.info

2868 vizualizări

Data publicării:

23 Iulie /2015 10:10

Domeniu:

Noutăți

Etichete:

MTIC | permise de conducere | Europa | permisele de conducere moldovenești

2 comentarii

23 Iulie /2015 11:06

Ministerului Tehnologiei Informaționale și Comunicării a revenit cu o reacţie, după ce ieri un utilizator Facebook, Sandu Panuș, a făcut publice pe pagina sa de facebook mai multe răspunsuri de la autoritățile Germaniei, Marei Britanei, Croației și Finlandei, care infirmă declarația făcută anterior de către ÎS CRIS Registru despre necesitatea schimbării permiselor de conducere de tip vechi cu cele de tip nou, precum că acestea ar fi interzise în Uniunea Europeană.

Mai nou, purtătorii de cuvânt ai MTIC susțin că nu este vorba de statele menționate mai sus ci doar de Italia și Grecia. Potrivit Serviciului de presă al MTIC, în persoana Stelei Nistor, ne-au fost comunicate următoarele: Ținem să precizăm că recomandarea de preschimbare a permiselor de tip vechi este urmare a adresărilor din partea cetățenilor transmise prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene. Potrivit datelor MAEIE, au fost înregistrate sesizări despre imposibilitatea utilizării permiselor de conducere de tip vechi în Italia și Grecia, cetățenii fiind amendați conform legislației statului gazdă. În acest context, am considerat necesar să informăm populația despre situație creată, recomandând schimbarea permisului de conducere de tip vechi, eliberat în perioada 1995 – 2008, pe unul de modelului aprobat în anul 2008, care corespunde normelor internaționale, pentru a preveni unele situații neplăcute în cazul călătoriilor auto în Grecia și Italia. Croația, Germania, Finlanda și Marea Britanie nefiind menționate la acest subiect.
sursa: http://autoexpert.md/

icon

Dimitri Golban

24 Iulie /2015 11:09

icon

Mersi.

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon