Știri

Întreprinzători din nordul țării vor prelua practicile europene în business

Un grup de 13 oameni de afaceri din raioanele de nord ale țării vor prelua practicile europene în business în cadrul unor cursuri intensive de instruire, desfăşurate în perioada 31 octombrie - 15 decembrie curent. Ulterior, în primăvara anului 2015, întreprinzătorii vor efectua un stagiu de o săptămînă în Austria, pentru schimb de experiență și inițiere a noilor contacte de colaborare, informează Moldpres. Serviciul de presă al Camerei de Comerţ şi Industrie a precizat că instruirea are loc la filiala Bălți a CCI şi se desfăşoară în cadrul Programului de sporire a calificării antreprenorilor din Republica Moldova şi dezvoltare a relaţiilor de colaborare cu parteneri de afaceri din Austria. Galina Codiţa, director al filialei Bălţi a CCI, a menționat că prima etapă a proiectului conține trei traininguri modulare referitor la managementul financiar, control, managementul riscului, strategie, planificare, organizare. Cursurile sînt ţinute de experţi de la Institutul pentru Dezvoltare Economică - WIFI din Austria. La a doua etapă, după un workshop de pregătire în Bălți, va urma un stagiu la Viena, Austria, în cadrul căruia întreprinzătorii autohtoni vor efectua vizite la companii, vor participa la un forum de afaceri moldo-austriac și vor avea întrevederi bilaterale de business.
Sporirea calificării antreprenorilor este un imperativ al timpului, iar CCI a Moldovei ține cont de necesitățile agenților economici. Proiectul le oferă businessmenilor posibilitatea de a-și organiza mai eficient procesele de management și de a-și internaționaliza afacerea, a mai spus Galina Codița.
Trainerul Christian Husak, expert al Institutului pentru Dezvoltare Economică, a salutat interesul oamenilor de afaceri din Moldova față de Austria și a accentuat că, WIFI va contribui la identificarea companiilor austriece care doresc să colaboreze cu întreprinderi din Moldova. La stagiul din primăvara anului 2015 vor pleca întreprinzători din municipiul Bălţi, raioanele Glodeni, Sîngerei, Rîșcani, Făleşti și Drochia. Instruirea este organizată de filiala Bălţi a CCI şi Centrul de Formare Continuă, în cooperare cu Camera Economică a Austriei și Institutul pentru Dezvoltare Economica - WIFI.

via moldpres.md

1162 vizualizări

Data publicării:

01 Noiembrie /2014 12:32

Domeniu:

Noutăți

Etichete:

întreprinzător | business | colaborare | Afacere

0 comentarii

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon