avatar

Servicii electronice

IT în administrare fiscală, serviciile electronice, tehnologiile utilizate și practica mondială din domeniu

03
03 2015
83

SFS promovează utilizarea de către contribuabili a semnăturii electronice

Serviciul Fiscal de Stat își propune lărgirea cercului de contribuabili (atât persoane fizice, cât și juridice) care pot accesa serviciile sale on-line, pot depune dări de seamă, inclusiv declarații fiscale, și pot utiliza informații din sistemul fiscal al SFS în mod electronic.
Detalii
02
03 2015
145

StarNet предоставит пострадавшим клиентам привилегии и бонусы

IT-компания StarNet предоставит привилегии и бонусы своим клиентам, информация личного характера о которых попала в сеть в результате хакерской атаки на IT-систему компании, передает Noi.md.
Detalii
27
02 2015
231

Кража личных данных у компании Starnet: разъяснения юристов и IT-специалистов

Вчера вечером в Интернете была опубликована база данных клиентов компании Starnet, которая предоставляет услуги Интернета, телевидения и фиксированной телефонии.
Detalii
27
02 2015
307

Scurgere de date la StarNet. Baza de date cu caracter personal a clienților a ajuns în internet

Baza de date cu caracter personal a clienților StarNet a juns pe internet. În seara zilei 26 februarie, a avut loc cea mai mare scurgere de date personale din Republica Moldova, în Internet a fost plasată baza de date a clienților Starnet.
Detalii
26
02 2015
154

Deținătorii buletinului de identitate electronic pot vizualiza informația privind accesarea datelor cu caracter personal

ÎS „CRIS „Registru” a lansat un nou serviciu electronic, vizualizarea informației privind accesarea datelor cu caracter personal. Serviciul se prestează, în mod gratuit, şi poate fi accesat pe portalul serviciilor electronice www.e-services.md de către titularii buletinului de identitate electronic al cetățeanului Republicii Moldova şi de către deţinătorii altor certificate ale cheilor publice.
Detalii
26
02 2015
235

Банковские карты: как защитить данные от мошенников

Банковские карты – один из самых быстрых и удобных способов совершения платежей через интернет. По официальным данным, на конец 2014 года число банковских карточек, выданных в Молдове, составило более 1 млн 250 тыс.
Detalii
25
02 2015
175

Agenţii economici, recent deveniţi plătitori de TVA, se pot conecta la servicii electronice fiscale în orice IFS teritorial

Reieşind din condiţiile modernizării şi implementării ample a tehnologiilor avansate în toate sferele de activitate, raportarea fiscală pe suport de hârtie a devenit una irelevantă. În acest context, Serviciul Fiscal de Stat a întreprins un şir de măsuri pentru ca comunicarea fiscală cu contribuabilii să fie realizată într-un mod cât mai eficient şi comod.
Detalii
23
02 2015
224

Un nou virus care lovește sistemul de operare Android

Un nou bug loveste Android, fiind capabil sa efectueze apeluri, sa trimita mesaje, sa faca poze, totul cand telefonul pare a fi inchis!

Conform unui raport al firmei de securitate AVG, acest malware, numit PowerOffHijack, prezinta o caseta de dialog falsa care ii cere utilizatorului sa inchida telefonul cu butonul de shut down.
Detalii
21
02 2015
215

O nouă platformă online „scoalamea.md” a fost lansată la Chişinău

O nouă platformă online „scoalamea.md” a fost lansată astăzi la Chişinău, cu scopul de a oferi utilizatorilor acces la bugetele şcolilor din toată ţara.

Ministrul Educaţiei, Maia Sandu, a declarat în cadrul evenimentului de lansare, că această platformă va servi drept ghid pentru elevi, părinţi şi cadre didactice în legătură cu audierile publice, solicitările despre datele bugetare, semnalarea problemelor etc.
Detalii
20
02 2015
231

În atenţia persoanelor fizice

Campania declarării veniturilor persoanelor fizice a luat start în ianuarie. Termenul limită de prezentare a declaraţiei pe venit a cetăţenilor, obţinut în anul 2014 şi pentru achitarea impozitului aferent este 25 martie.
Detalii