avatar

Servicii electronice

IT în administrare fiscală, serviciile electronice, tehnologiile utilizate și practica mondială din domeniu

18
07 2015
168

Юрий Цуркану об электронном правительстве

Не все понимают, что такое “Электронное правительство” и чем оно занимается. И, дабы устранить это неловкое положение общества перед инновационным центром, allmoldova встретилась с исполнительным директором “E-Government” Юрием Цуркану, который популярно объяснил, что такое электронные услуги, какие для них необходимы платформы, ждать ли Перестройки и как “Электронное правительство” сотрудничает с МВД и СИБ.
Detalii
17
07 2015
314

Cum sa achiti gradinita online cu orice card bancar

În serviciul MPay a fost integrată achitarea taxei pentru grădinițele aflate în subordinea Primăriei mun. Chișinău, începând cu 1 iunie 2015.

La integrarea acestui serviciu, a fost urmată o altă abordare de integrare (decât cea obișnuită în MPay), și anume integrarea directă în portalul MPay a opțiunii de achitare.
Detalii
14
07 2015
151

Centrul de apel al Î.S. „Fiscserviform” a asigurat suportul tehnico-informaţional pe perioada electorală 2015

Recent, au finisat alegerile locale la nivelul întregii republici. Agitaţia electorală s-a făcut simţită pe întreg teritoriul ţării, inclusiv la Centrul de Apel al Comisiei Electorale Centrale, care a realizat suportul informativ, consultativ şi tehnic pentru cetăţeni şi funcţionarii electorali.
Detalii
14
07 2015
132

Zeci de mii de cetățeni ai Republicii Moldova dețin semnătura electronică

Potrivit datelor Centrului de certificare a cheilor publice (CCCP) din cadrul ÎS „Centrul de telecomunicații speciale” (CTS), până la sfârșitul primului trimestru, peste 37 de mii de cetățeni din R. Moldova dețineau semnătură electronică, în creștere cu peste trei la sută în comparație cu perioada similară a anului trecut.
Detalii
13
07 2015
210

Sondaj electronic lansat de SFS

Opinia publică a avut întotdeauna un rol important atât pentru societate în ansamblul ei, cât și pentru orice organizație sau autoritate publică în parte.

Identificarea opiniilor contribuabililor constituie un suport primordial, întru îmbunătățire si ajustarea serviciilor publice la necesitățile clienților.
Detalii
07
07 2015
231

Platforma resurselor de finanțare oferă informații pentru afacerea Dvs

Dacă aveți nevoie de finanțare pentru afacerea Dvs Portalul surselor de finanțare pentru mediul de afaceri din Republica Moldova, platforma finantare.gov.md oferă informații despre toate oportunităţile de finanţare a afacerilor. Recent platforma a fost actualizată cu încă două linii de finanțare destinate dezvoltării companiilor din Republica Moldova.
Detalii
06
07 2015
186

Serviciul Vamal al Republicii Moldova lansează o nouă versiune a paginii web

Serviciul Vamal lansează o nouă versiune a paginii web. Pagina web poate fi accesată la aceeaşi adresă www.customs.gov.md.

Un nou design, orientat pentru 4 categorii de beneficiari: Persoane fizice, Mediul de afaceri, Colaboratorul vamal şi Presa. Informaţia este structurată şi divizată pentru fiecare grup, astfel fiind uşor de consultat.
Detalii
03
07 2015
168

Securitatea IT în Moldova: ce pericole ascunde spațiul virtual?

Directorul general al ÎS „Centrul de Telecomunicații Speciale”, Serghei Popovici a acordat un interviu portalului Tribuna în care a vorbit despre importanța Centrului pentru Securitatea Cibernetică, situația actuală în domeniul securității IT în țară, precum și cele mai bune practici de asigurare a securității informaționale.
Detalii
16
06 2015
258

MTIC anunță despre tranziția la televiziunea digitală terestră

În conformitate cu obligațiile asumate de către Republica Moldova prin semnarea Acordului regional privind planificarea serviciului de radiodifuziune digitală terestră “Geneva-2006”, Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor anunță despre tranziția la televiziunea digitală terestră, începând cu 17 iunie curent.
Detalii
15
06 2015
365

Deja 40% din totalul exporturilor sunt perfectate electronic

Serviciul Vamal continuă să modernizeze procedurile vamale, fiind un pas important implementarea procedurii de declarare electronică. La acest capitol vama Moldovei se racordează totalmente conceptului european de Vama electronică (e-customs).
Detalii