avatar

Servicii electronice

IT în administrare fiscală, serviciile electronice, tehnologiile utilizate și practica mondială din domeniu

12
09 2014
121

Noi metode de protecţie a sistemelor informaţionale

Aspiraţiile actuale de digitizare a societăţii, precum şi implementarea tehnologiilor informaţionale în toate domeniile social-economice simplifică mult realizarea unor acţiuni cotidiene, însă implică necesitatea de asigurare a unui nivel înalt de securitate a datelor şi sistemelor informaţionale contra diverselor atacuri cibernetice.
Detalii
11
09 2014
148

Contribuabilii vor primi pe poşta electronică noutăţi din domeniul fiscal

Serviciul Fiscal de Stat are stabilit un obiectiv strategic în activitatea sa, care se referă la comunicare continuă cu contribuabilii, fiind o instituţie publică deschisă dialogului, care ia în considerare şi respectă necesităţile acestora.
Detalii
09
09 2014
237

Î.S. „Fiscservinform” continuă procedura de semnare a noilor Acorduri la servicii electronice fiscale

Luînd în considerare că în timpul apropiat expiră Acordul de conectare la serviciul „Declaraţie electronică”, încheiat în 2011 cu plătitorii de TVA vizaţi de art. 187 alin. (21) din Codul fiscal, începînd cu 11 august curent a fost iniţiat procesul de semnare a noilor Acorduri de conectare la serviciile electronice fiscale.
Detalii
03
09 2014
219

Transparența activității sistemelor informaționale - Mlog

Update 05.09.2014: Regulamentul privind serviciul electronic guvernamental
de jurnalizare (MLog)MLog este un serviciu centralizat care are scopul de a oferi un mecanism securizat și flexibil de jurnalizare și audit, asigurând evidența operațiunilor (evenimentelor), produse într-un sistem informațional la un timp dat…
Detalii
19
08 2014
689

Плательщики НДС из муниципия Бэлць, Кишинев и Комрат подпишут новое соглашение об электронных налоговых услугах

В целях модернизации взаимодействия Государственной налоговой службы с налогоплательщиками были предприняты различные действия, одно из которых относится к подключению более 15 000 плательщиков НДС к электронной налоговой услуге. Данный процесс был осуществлен в 2011 году.

Государственная налоговая служба и ГП «Fiscservinform» (технико-технологический администратор ГНС) обеспечили все методологические, организационные и управленческие аспекты, связанные с данным процессом.
Detalii
14
08 2014
399

În perioada 11-30 august BNS efectuează testarea sistemului "E-raportare"

Întru implementarea sistemului informaţional automatizat de raportare electronică „e-Raportare” în sistemul statistic naţional, Biroul Naţional de Statistică (BNS) efectuează testarea sistemului e-raportare în regim de pilotare în perioada 11-30 august 2014.
Detalii
13
08 2014
362

Noi funcţionalităţi în SIA „e-Factura” - mai simplu, mai rapid, mai eficient!

Factura electronică este implementată în multe ţări din Europa, fiind un standard, un instrument comod de interacţiune operativă între agenţii economici în activitatea lor pe piaţă.

Totodată, privită din prisma administrării fiscale asigură transparenţă şi informare rapidă privind tranzacţiile facturate.
Detalii
11
08 2014
170

Raportul Global privind Tehnologiile Informaționale 2014 situează Republica Moldova în top 100

Cel mai complex instrument de evaluare a dezvoltării tehnologiei informaționale și comunicațiilor în toate statele lumii este Raportul Global privind Tehnologiile Informaționale, elaborat de Forumul Economic Mondial (WEF) în colaborare cu INSEAD.

Acesta cuprinde Indicele Pregătirii de Rețea (NRI) care stabilește impactul TIC asupra dezvoltării economice şi consolidării competitivităţii domeniului respectiv în statele lumii.
Detalii
08
08 2014
205

A fost lansat portalul diasporei – DIN.MD

Cum inițiez o afacere în Republica Moldova?”, „Dacă locuiesc și muncesc într-o țară străină de mai mulți ani, pot primi pensie în Republica Moldova?”, „Cum înscriu copilul meu la un liceu din Republica Moldova, după ce a învățat mai mulți ani în străinătate?” răspunsuri la aceste și alte întrebări, cetățenii le vor putea afla accesând online un singur portal – din.md – lansat astăzi de Biroul pentru relații cu diaspora (BRD).
Detalii