avatar

Servicii electronice

IT în administrare fiscală, serviciile electronice, tehnologiile utilizate și practica mondială din domeniu

24
10 2014
152

Serviciul Fiscal de Stat şi Î.S.”Fiscservinform” desfăşoară seminare de instruire pentru contribuabili

În perioada 22.10.2014-29.10.2014, colaboratorii Serviciului Fiscal de Stat şi ai Î.S.”Fiscservinform” vor desfăşura seminare de instruire în cadrul IFS din municipiul Chişinău. Scopul lor se axează pe informarea detaliată cu privire la serviciile electronice fiscale şi beneficiile pe care le implică utilizarea acestora.
Detalii
23
10 2014
70

Studiu de caz: în ce mod identificarea mobilă în lumea virtuală oferă acces la serviciile publice în Republica Moldova

Soluţia Mobile e-ID în MoldovaSTUDIU DE CAZ

Introducere

În anul 2011, Guvernul Republicii Moldova a lansat agenda de e-Transformare a Guvernării cu scopul îmbunătăţirii prestării serviciilor publice, sporirii eficienţei şi transparenţei administrative, precum şi combaterii corupţiei prin promovarea inovaţiilor, Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor (TIC).
Detalii
23
10 2014
119

Standardul ISO 27001 ca garant al securităţii şi protecţiei informaţiei oficiale cu accesibilitate limitată

Potenţialul societăţii informaţionale este în continuă creştere datorită dezvoltării tehnologice şi a căilor de acces multiple. În acest context, desfăşurarea în bune condiţii a activităţii de securitate a sistemelor informatice impune existenţa unui sistem IT funcţionabil.

Managementul securităţii sistemelor IT constituie un factor hotărâtor în buna desfăşurare a activităţii unei companii, pentru asigurarea protecţiei datelor şi a efectuării de tranzacţii electronice.
Detalii
22
10 2014
406

Acum şi neplătitorii de TVA vor beneficia gratuit de serviciile electronice fiscale

Practicile bune de comunicare a Serviciului Fiscal de Stat cu contribuabilii prin intermediul serviciilor electronice fiscale, au pus bazele iniţiativei de conectare gratuită la aceste servicii a agenţilor economici, inclusiv a neplătitorilor de TVA. Acţiunile respective au la bază Hotărârea Guvernului nr.164 din 05.03.2014, prin care s-a dispus implementarea generalizată a sistemului de declarare fiscală prin utilizarea tehnologiilor informaţionale (e-declaraţii), încît cel puțin 60% din declaraţiile fiscale să fie depuse prin internet.
Detalii
17
10 2014
306

Persoanele fizice beneficiază de un nou serviciu electronic de verificare a sumelor achitate în avans către stat

Pentru asigurarea stabilităţii financiare a Republicii Moldova privind crearea unui buget public suficient, ce va permite dezvoltarea multilaterală a ţării noastre, persoanele fizice şi juridice achită impozite şi taxe către stat.

În acest context, Serviciul Fiscal de Stat are în sarcină exercitarea controlului asupra respectării legislaţiei fiscale, asupra calculării corecte a sumelor obligaţiilor fiscale şi colectarea veniturilor la Bugetul Public Naţional.
Detalii
17
10 2014
441

Fără cozi la ușa doctorului. Cum te poți programa online prin Sistemul Informațional Integrat în Sănătate (SIIS)

În instituțiile medicale din Moldova, majoritatea pacienților pierd ore în șir stând la coadă la ușa doctorului în speranța că vor ajunge să fie consultați. Pentru a rezolva această problemă, spun specialiștii, nu este nevoie de soluții extreme, ci doar de planificare și programare eficientă. Sistemul Informațional Integrat în Sănătate (SIIS) permite acest lucru.

El oferă posibilitatea de programare a pacienților în regim online, ținându-se cont de orarul de muncă al doctorilor.
Detalii
17
10 2014
204

Atacurile cibernetice țintesc în primul rând informațiile, vulnerabilizând în egală măsură companiile și cetățenii

Centrul de Guvernare Electronică a găzduit conferința “The Cybercrime economy and its service-based nature”. Evenimentul se încadrează în spectrul acțiunilor din luna securității cibernetice, cel mai important demers european de creștere a nivelului de informare și de conștientizare a publicului asupra amenințărilor de această natură.
Detalii
10
10 2014
241

(video) Transfer de experiență în domeniul e-apostila.

Viceministrul Justiției, Sabina Cerbu, participă la cel de-al 9-lea Forum Internațional privind e-apostila, la invitația Secretariatului Convenției de la Haga. În cadrul Forului, care se defășoară în Hong Kong, în perioada 9-10 octombrie, Sabina Cerbu a prezentat statelor asiatice cele mai bune practici implementate de Republica Moldova în domeniul e-apostila.
Detalii
08
10 2014
501

Услуги и информационные продукты ГП «Fiscservinform» - отзывы наших клиентов

С 1 по 3 октября в Международном выставочном центре «Moldexpo» состоялась бизнес-выставка-форум «B2B EXPO» — одна из важнейших платформ делового общения в Кишиневе.

ГП «Fiscservinform» как учреждение, специализирующееся в разработке и внедрении современных технологий на благо общества, приняло участие в выставке с главной целью — предоставить общественности подробную информацию о специфике задач, выполняемых нашим предприятием.
Detalii
07
10 2014
260

Serviciile şi produsele Î.S. „Fiscservinform” - recenziile clienţilor

În perioada 1-3 octombrie la CIE „Moldexpo” a avut loc Forumul internațional specializat de produse şi servicii pentru afaceri „B2B EXPO”, fiind considerat cea mai importantă platformă de business comunicare din Chişinău.

Î.S. „Fiscservinform”, instituţie specializată în dezvoltarea şi prestarea tehnologiilor avansate în beneficiul societăţii a participat la expoziţie cu scopul principal de a oferi publicului informaţii detaliate despre particularităţile activităţii şi specificul sarcinilor realizate de echipa întreprinderii.
Detalii