avatar

Servicii electronice

IT în administrare fiscală, serviciile electronice, tehnologiile utilizate și practica mondială din domeniu

22
10 2014
153

Toţi agenţii economici vor beneficia gratuit de serviciile electronice fiscale

Practicile bune de comunicare a Serviciului Fiscal de Stat cu contribuabilii prin intermediul serviciilor electronice fiscale, au pus bazele iniţiativei de conectare gratuită la aceste servicii a agenţilor economici, inclusiv a neplătitorilor de TVA. Acţiunile respective au la bază Hotărârea Guvernului nr.164 din 05.03.2014, prin care s-a dispus implementarea generalizată a sistemului de declarare fiscală prin utilizarea tehnologiilor informaţionale (e-declaraţii), încît cel puțin 60% din declaraţiile fiscale să fie depuse prin internet.
Detalii
17
10 2014
252

Persoanele fizice beneficiază de un nou serviciu electronic de verificare a sumelor achitate în avans către stat

Pentru asigurarea stabilităţii financiare a Republicii Moldova privind crearea unui buget public suficient, ce va permite dezvoltarea multilaterală a ţării noastre, persoanele fizice şi juridice achită impozite şi taxe către stat.

În acest context, Serviciul Fiscal de Stat are în sarcină exercitarea controlului asupra respectării legislaţiei fiscale, asupra calculării corecte a sumelor obligaţiilor fiscale şi colectarea veniturilor la Bugetul Public Naţional.
Detalii
17
10 2014
369

Fără cozi la ușa doctorului. Cum te poți programa online prin Sistemul Informațional Integrat în Sănătate (SIIS)

În instituțiile medicale din Moldova, majoritatea pacienților pierd ore în șir stând la coadă la ușa doctorului în speranța că vor ajunge să fie consultați. Pentru a rezolva această problemă, spun specialiștii, nu este nevoie de soluții extreme, ci doar de planificare și programare eficientă. Sistemul Informațional Integrat în Sănătate (SIIS) permite acest lucru.

El oferă posibilitatea de programare a pacienților în regim online, ținându-se cont de orarul de muncă al doctorilor.
Detalii
17
10 2014
146

Atacurile cibernetice țintesc în primul rând informațiile, vulnerabilizând în egală măsură companiile și cetățenii

Centrul de Guvernare Electronică a găzduit conferința “The Cybercrime economy and its service-based nature”. Evenimentul se încadrează în spectrul acțiunilor din luna securității cibernetice, cel mai important demers european de creștere a nivelului de informare și de conștientizare a publicului asupra amenințărilor de această natură.
Detalii
10
10 2014
220

(video) Transfer de experiență în domeniul e-apostila.

Viceministrul Justiției, Sabina Cerbu, participă la cel de-al 9-lea Forum Internațional privind e-apostila, la invitația Secretariatului Convenției de la Haga. În cadrul Forului, care se defășoară în Hong Kong, în perioada 9-10 octombrie, Sabina Cerbu a prezentat statelor asiatice cele mai bune practici implementate de Republica Moldova în domeniul e-apostila.
Detalii
08
10 2014
467

Услуги и информационные продукты ГП «Fiscservinform» - отзывы наших клиентов

С 1 по 3 октября в Международном выставочном центре «Moldexpo» состоялась бизнес-выставка-форум «B2B EXPO» — одна из важнейших платформ делового общения в Кишиневе.

ГП «Fiscservinform» как учреждение, специализирующееся в разработке и внедрении современных технологий на благо общества, приняло участие в выставке с главной целью — предоставить общественности подробную информацию о специфике задач, выполняемых нашим предприятием.
Detalii
07
10 2014
231

Serviciile şi produsele Î.S. „Fiscservinform” - recenziile clienţilor

În perioada 1-3 octombrie la CIE „Moldexpo” a avut loc Forumul internațional specializat de produse şi servicii pentru afaceri „B2B EXPO”, fiind considerat cea mai importantă platformă de business comunicare din Chişinău.

Î.S. „Fiscservinform”, instituţie specializată în dezvoltarea şi prestarea tehnologiilor avansate în beneficiul societăţii a participat la expoziţie cu scopul principal de a oferi publicului informaţii detaliate despre particularităţile activităţii şi specificul sarcinilor realizate de echipa întreprinderii.
Detalii
07
10 2014
240

MPay și VISA te răsplătește pentru eficiență

Centrul de Guvernare Electronică, în parteneriat cu Banca Națională a Moldovei și cu suportul VISA lansează campania de promovare a plăților fără numerar.

Cea mai mare recompensă a eficienței este câștigul de timp, campania de față completează acest bonus de timp cu un premiu palpabil.
Detalii
03
10 2014
275

Furnizorii de servicii IT vor putea prezenta ANRCETI datele despre activitatea sa în format electronic

Începând cu 1 ianuarie 2015, ANRCETI va pune în aplicare un nou modul al sistemului său informaţional, ce va permite furnizorilor care activează în acest domeniu să prezinte în format electronic rapoartele statistice şi alte date despre activitatea sa. Despre aceasta a comunicat directorul adjunct al ANRCETI, Corneliu Jaloba, în cadrul seminarului, desfăşurat ieri, 1 octombrie, la Cimişlia, cu furnizorii de reţele şi servicii de comunicaţii electronice din raioanele de sud ale ţării.
Detalii
03
10 2014
291

A demarat Luna Securității Cibernetice - cel mai important demers de informare a publicului asupra pericolelor cibernetice

Pe data de 1 octombrie, Biblioteca Publică B. P. Hașdeu a găzduit evenimentul de lansare a Lunii Securității Cibernetice.

Evenimentul se află la cea de-a treia ediție și este organizat de Executivul Republicii Moldova, la inițiativa Centrului de Guvernare Electronică, în contextul Lunii Europene a Securității Cibernetice, care este cel mai important demers european de creștere a nivelului de informare și de conștientizare a publicului asupra amenințărilor de această natură.
Detalii