avatar

Servicii electronice

IT în administrare fiscală, serviciile electronice, tehnologiile utilizate și practica mondială din domeniu

06
07 2015
197

Serviciul Vamal al Republicii Moldova lansează o nouă versiune a paginii web

Serviciul Vamal lansează o nouă versiune a paginii web. Pagina web poate fi accesată la aceeaşi adresă www.customs.gov.md.

Un nou design, orientat pentru 4 categorii de beneficiari: Persoane fizice, Mediul de afaceri, Colaboratorul vamal şi Presa. Informaţia este structurată şi divizată pentru fiecare grup, astfel fiind uşor de consultat.
Detalii
03
07 2015
180

Securitatea IT în Moldova: ce pericole ascunde spațiul virtual?

Directorul general al ÎS „Centrul de Telecomunicații Speciale”, Serghei Popovici a acordat un interviu portalului Tribuna în care a vorbit despre importanța Centrului pentru Securitatea Cibernetică, situația actuală în domeniul securității IT în țară, precum și cele mai bune practici de asigurare a securității informaționale.
Detalii
16
06 2015
265

MTIC anunță despre tranziția la televiziunea digitală terestră

În conformitate cu obligațiile asumate de către Republica Moldova prin semnarea Acordului regional privind planificarea serviciului de radiodifuziune digitală terestră “Geneva-2006”, Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor anunță despre tranziția la televiziunea digitală terestră, începând cu 17 iunie curent.
Detalii
15
06 2015
379

Deja 40% din totalul exporturilor sunt perfectate electronic

Serviciul Vamal continuă să modernizeze procedurile vamale, fiind un pas important implementarea procedurii de declarare electronică. La acest capitol vama Moldovei se racordează totalmente conceptului european de Vama electronică (e-customs).
Detalii
11
06 2015
455

Accesarea Contului curent de plătitorii care raportează electronic la CNAS

Serviciul electronic de prezentare a declaraţiilor este oferit de Casa Naţională de Asigurări Sociale plătitorilor de contribuţii la bugetul asigurărilor sociale de stat prin intermediul sistemului informaţional E-Raportare, www.raportare.md. Acest sistem este destinat şi pentru raportarea la Compania Naţională de Asigurări în Medicină şi Biroul Naţional de Statistică.
Detalii
11
06 2015
427

Serviciul Stare Civilă a lansat noi servicii electronice

Cetățenii Republicii Moldova pot accesa de astăzi noi servicii electronice de stare civilă prin intermediul terminalelor de plată. Este vorba de extrasele de pe actele de naştere, căsătorie şi deces, înregistrate în perioada anilor 1915-1944, informează Moldpres.
Detalii
09
06 2015
215

O explozie a comerţului online va avea loc în următorii trei ani

Vânzările prin comenzi efectuate prin Internet ar urma să se dubleze până în anul 2018 pe cele mai mari patru pieţe din lume, spune un studiu comandat de PayPal şi Google, scrie Capital.ro.
Detalii
08
06 2015
266

Economie verde: Un nou portal la Chișinău

Un portal de informare dedicat dezvoltării durabile şi ecologizării economiei, www.green.gov.md, a fost lansat în cadrul Conferinţei Internaţionale „Mediul și schimbarea climei: de la viziune la acțiune”, care şi-a ţinut lucrările pe 5 iunie la Chişinău.

Site-ul a fost creat în cadrul Proiectului „Reforma Fiscală de Mediu”, gestionat de PNUD Moldova în parteneriat cu Ministerul Mediului şi cu suportul Fondului Global de Mediu.
Detalii
04
06 2015
331

Î.S. „Fiscservifnrom” propune cursuri de instruire în utilizarea serviciilor fiscale electronice

Formarea profesională este pilonul de activitate a fiecăruia. În organizaţiile de succes, care aplică o cultură de management eficientă privind gestionarea personalului, se consideră că angajarea oamenilor potriviţi este doar un început. De aceea, acestea investesc permanent în instruirea salariaţilor săi.
Detalii
04
06 2015
215

Instituţiile medico-sanitare pot completa on-line rapoartele privind executarea veniturilor şi cheltuielilor din fondurile AOAM

Compania Naţională de Asigurări în Medicină (CNAM) a lansat un sistem informaţional care permite instituţiilor medicale să completeze şi să expedieze on-line devizul de venituri şi cheltuieli din fondurile de asigurare obligatorie de asistenţă medicală (AOAM), precum şi darea de seamă despre executarea acestuia.
Detalii