avatar

Servicii electronice

IT în administrare fiscală, serviciile electronice, tehnologiile utilizate și practica mondială din domeniu

07
10 2014
250

MPay și VISA te răsplătește pentru eficiență

Centrul de Guvernare Electronică, în parteneriat cu Banca Națională a Moldovei și cu suportul VISA lansează campania de promovare a plăților fără numerar.

Cea mai mare recompensă a eficienței este câștigul de timp, campania de față completează acest bonus de timp cu un premiu palpabil.
Detalii
03
10 2014
284

Furnizorii de servicii IT vor putea prezenta ANRCETI datele despre activitatea sa în format electronic

Începând cu 1 ianuarie 2015, ANRCETI va pune în aplicare un nou modul al sistemului său informaţional, ce va permite furnizorilor care activează în acest domeniu să prezinte în format electronic rapoartele statistice şi alte date despre activitatea sa. Despre aceasta a comunicat directorul adjunct al ANRCETI, Corneliu Jaloba, în cadrul seminarului, desfăşurat ieri, 1 octombrie, la Cimişlia, cu furnizorii de reţele şi servicii de comunicaţii electronice din raioanele de sud ale ţării.
Detalii
03
10 2014
298

A demarat Luna Securității Cibernetice - cel mai important demers de informare a publicului asupra pericolelor cibernetice

Pe data de 1 octombrie, Biblioteca Publică B. P. Hașdeu a găzduit evenimentul de lansare a Lunii Securității Cibernetice.

Evenimentul se află la cea de-a treia ediție și este organizat de Executivul Republicii Moldova, la inițiativa Centrului de Guvernare Electronică, în contextul Lunii Europene a Securității Cibernetice, care este cel mai important demers european de creștere a nivelului de informare și de conștientizare a publicului asupra amenințărilor de această natură.
Detalii
29
09 2014
308

Aplicația e-Traffic acum disponibilă pe iOS și permite achitarea prin MPay

Aplicația e-Traffic care permite utilizatorilor recepționarea notificărilor despre încălcările surprinse de camerele de supraveghere este disponibilă de astăzi și pe iOS.
Detalii
25
09 2014
264

În Moldova este lansat Sistemul Informațional Integrat în Sănătate

Instituțiile medicale din Moldova nu vor mai trebui să țină registre și cartele medicale pe hârtie. Acestea vor fi înlocuite de tehnologiile informaționale moderne. Este vorba de aplicarea Sistemului Informațional Integrat în Sănătate (SIIS), care va permite gestionarea instituțiilor medicale în regim online, creat de Platforma E-Sănătate.MD, licențiată pentru elaborarea sistemelor de importanță statală.

Mai exact, acesta vine să schimbe în totalitate instrumentele de lucru ale cadrelor medicale din Moldova în raport cu pacienții, precum și cu colegii de breaslă. La modul practic, aceasta înseamnă că orice programare, bilet de trimitere la doctorul specialist, examene medicale, teste de laborator, elaborarea rapoartelor sau statisticilor, etc. se va face în format electronic și va putea fi accesat în regim online.
Detalii
19
09 2014
556

Ghid etapizat de utilizare a SIA „e-Factura”

„SIA „e-Factura” este unul dintre cele mai solicitate servicii guvernamentale, fiind lansat la 11.02.2014 de Guvernul Republicii Moldova în parteneriat cu Serviciul Fiscal de Stat, cu suportul IP „Centrul de Guvernare Electronică” şi al Î.S. „Fiscservinform”.

În 5 luni de la implementare, acest serviciu a fost accesat de 1 250 de companii (1 508 utilizatori unici). În perioada de referință au fost generate 5 006 de facturi, cu valoarea totală de 78 979 859,67 lei, inclusiv T.V.A.
Detalii
12
09 2014
250

Noi metode de protecţie a sistemelor informaţionale

Aspiraţiile actuale de digitizare a societăţii, precum şi implementarea tehnologiilor informaţionale în toate domeniile social-economice simplifică mult realizarea unor acţiuni cotidiene, însă implică necesitatea de asigurare a unui nivel înalt de securitate a datelor şi sistemelor informaţionale contra diverselor atacuri cibernetice.
Detalii
11
09 2014
350

Contribuabilii vor primi pe poşta electronică noutăţi din domeniul fiscal

Serviciul Fiscal de Stat are stabilit un obiectiv strategic în activitatea sa, care se referă la comunicare continuă cu contribuabilii, fiind o instituţie publică deschisă dialogului, care ia în considerare şi respectă necesităţile acestora.
Detalii
09
09 2014
384

Î.S. „Fiscservinform” continuă procedura de semnare a noilor Acorduri la servicii electronice fiscale

Luînd în considerare că în timpul apropiat expiră Acordul de conectare la serviciul „Declaraţie electronică”, încheiat în 2011 cu plătitorii de TVA vizaţi de art. 187 alin. (21) din Codul fiscal, începînd cu 11 august curent a fost iniţiat procesul de semnare a noilor Acorduri de conectare la serviciile electronice fiscale.
Detalii