avatar

Servicii electronice

IT în administrare fiscală, serviciile electronice, tehnologiile utilizate și practica mondială din domeniu

01
06 2015
365

Taxa pentru grădinițele din mun. Chișinău poate fi achitată on-line

În serviciul MPay a fost integrată achitarea taxei pentru grădinițele aflate în subordinea Primăriei mun. Chișinău, începând cu 1 iunie 2015.

La integrarea acestui serviciu, a fost urmată o altă abordare de integrare (decât cea obișnuită în MPay), și anume integrarea directă în portalul MPay a opțiunii de achitare.
Detalii
29
05 2015
317

Google Photos – новое приложение для работы с фото

Обновленное приложение для работы с изображениями представили официально. Сервис с логичным названием Google Photos в стиле Material Design выглядит и работает восхитительно.
Detalii
28
05 2015
313

Utilizatorii de Android, tinta unui nou virus de tip ransomware

Mii de utilizatori ai sistemului de operare Android riscă să li se blocheze dispozitivele mobile și conținutul acestora de către un virus de tip ransomware, care solicită o răscumpărare de 500 de dolari pentru deblocarea terminalelor.

Bitdefender a detectat săptămâna trecută peste 15.000 de e-mail-uri de tip spam ce conțin fișiere sau arhive de fișiere infectate, originare de la servere localizate în Ucraina.
Detalii
27
05 2015
223

Î.S. „Fiscservinform” prestează noi servicii de examinare tehnică a documentelor

Aparent, o literă sau alta pot avea aspect banal. De cele mai multe ori, însă, o analiză atentă va pune în evidenţă o mare densitate de trăsături care îi conferă semnului grafic respectiv un caracter complex. Pentru a sesiza toate aceste detalii e nevoie de o examinare tehnică minuţionasă.
Detalii
27
05 2015
193

Serviciul Guvernamental de Plăţi Electronice MPay va fi extins

Executivul a aprobat astăzi o serie de modificări şi completări la unele acte normative, aprobate anterior, cu scopul de a eficientiza și spori spectrul de utilizare a Serviciului Guvernamental de Plați Electronice (MPay).
Detalii
26
05 2015
219

Raportarea electronică către stat va deveni mai eficientă, sigură și conform tuturor rigorilor europene

Prim-ministrul Chiril Gaburici a solicitat recent utilizarea în mod exclusiv a semnăturii electronice avansate calificate pentru semnarea documentelor în raporturile juridice ale autorităților cu cetățenii și entitățile subiect al dreptului privat, inclusiv pentru scop de raportare online către autorități, comunică Moldpres cu referire la Consiliul Economic al Premierului.
Detalii
21
05 2015
183

Parcurile IT pot aduce Moldovei poziția de lider regional în domeniu

În ultimii ani, ponderea sectorului Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor (TIC) în economiile majorității statelor din Europa Centrală și de Est este în continuă creștere, iar în Republica Moldova acesta tinde să devină în următorii ani un factor-cheie al dezvoltării sale.
Detalii
20
05 2015
207

Î.S. „Fiscservinform” asigură servicii electronice Primăriei mun. Chişinău

Impozitul imobiliar este un impozit local, care reprezintă o plată obligatorie la buget de la valoarea bunurilor imobiliare a cetăţenilor. Bunurile imobiliare includ: terenurile şi / sau îmbunătăţirile de pe ele — clădiri, construcţii, apartamente şi alte încăperi izolate, a căror strămutare este imposibilă fără cauzarea de prejudicii.
Detalii
18
05 2015
350

IFS mun. Chişinău vă informează despre crearea, funcţionarea şi asigurarea accesului la serviciile fiscale electronice, aflate în beneficiul fiecărui contribuabil

Inspectoratul Fiscal de Stat mun. Chişinău vă informează despre crearea, funcţionarea şi asigurarea accesului la serviciile fiscale electronice, aflate în beneficiul fiecărui contribuabil în parte:

I. SIA „e-Factura" — mai simplu, mai rapid, mai eficient și mai economisitor la procurarea blanchetelor!
Detalii
18
05 2015
441

Какие требования должны устанавливаться внутренним Приказом, который отчитывающиеся субъекты должны представлять при подключении к электронным налоговым услугам?

Согласно п. 5 пп. f) Инструкции о порядке пользования электронными налоговыми услугами, утвержденной Приказом ГГНИ № 1223 от 26.08.2014, одним из основных документов, представляемых для пользования доступом к электронным налоговым услугам, является приказ о назначении или доверенность, уполномочивающая ответственное лицо представлять электронные налоговые документы, подписанные руководителем отчитывающегося субъекта, посредством электронных налоговых услуг, с применением печати (руководителем и главным бухгалтером должны быть те же лица, что и в информации из ИСНС).
Detalii