avatar

Servicii electronice

IT în administrare fiscală, serviciile electronice, tehnologiile utilizate și practica mondială din domeniu

02
12 2014
248

Moldova este printre primele țări din lume, care au implementat Microsoft Lync 2013 la nivel parlamentar

Parlamentul utilizează serviciile Î.S.«Centrul de telecomunicații speciale» (CTS), o entitate creată în conformitate cu Hotărârea Guvernului nr. 735 din 11 iunie 2002 «cu privire la sistemele speciale de telecomunicații ale Republicii Moldova», în scopul soluţionării cerinţelor de securitate informaţională, asigurării funcţionării şi dezvoltării sistemelor informaţionale şi de telecomunicaţii statale protejate, precum și a platformei unice de vizualizare M-Cloud.
Detalii
28
11 2014
309

Сentrul de Guvernare Electronică, în parteneriat cu Centrul de Telecomunicații Speciale au lansat resursa informațională mcloud.gov.md

Astăzi 28 noiembrie, Centrul de Guvernare Electronică (CGE), în parteneriat cu Centrul de Telecomunicații Speciale (CTS) au lansat resursa informațională mcloud.gov.md

mcloud.gov.md se dorește a fi o interfață de prezentare pentru, MCloud — Platforma Tehnologică Guvernamentală Comună, implemnentata cu succes de Guvern.
Detalii
28
11 2014
1391

Молдова одна из первых стран в мире, внедривших Microsoft Lync 2013 на парламентском уровне

Парламент использует услуги, предоставляемые ГП «Центр специальных телекоммуникаций» (ЦСТ). Предприятие создано на основе ПП № 735 от 11 июня 2002 г. «О специальных телекоммуникационных системах Республики Молдова.» Деятельность центра направлена на решение проблем в сфере информационной безопасности, а также обеспечение функциональности и развития государственных информационных систем, защищенных телекоммуникационных сетей и уникальной платформы виртуализации M-Cloud.
Detalii
26
11 2014
299

Moldova pe locul 61 după nivelul de dezvoltare a tehnologiilor informaționale

Republica Moldova ocupă locul 61 din 166 de țări după nivelul de dezvoltarea a tehnologiilor informaționale. Cel puțin asta arată datele unui clasament realizat de Uniunea Internaţională de Telecomunicaţii (UIT), transmite Unimedia.
Detalii
25
11 2014
483

Ghid de utilizare: Inştiinţări on-line despre obligaţiunile Dvs. fiscale şi nu numai

Serviciul Fiscal de Stat şi-a amplificat acţiunile pe axa informării publicului aferent aspectelor fiscale: obligaţiunile faţă de bugetul public naţional, legislaţia fiscală, noutăţi din domeniu etc.

Cu acest scop, la data de 13 octombrie curent, a fost lansat serviciul „Abonare” din cadrul Sistemului Informaţional Automatizat (SIA)„Diseminare mesaje”. Autoritatea naţională fiscală îndeamnă toţi agenţii economici să se aboneze la serviciul dat, fiind o modalitate modernă de comunicare între contribuabili şi SFS privind recepţionarea informaţiei enunţate, în special a celei ce vizează obligaţiunile fiscale, termenii şi condiţiile de achitare.
Detalii
25
11 2014
286

Finanțarea afacerilor

Pentru ca sectorul privat să genereze creştere economică şi să creeze noi locuri de muncă, acesta are nevoie de finanţare accesibilă şi de lungă durată. Una din principalele constrângeri semnalizate de reprezentanţii mediului de afaceri în consultările din cadrul Consiliului Economic al Prim-ministrului este accesul la finanţare.

Creditul comercial pur, cu dobânzi mari și termene scurte de rambursare afectează rentabilitatea investiţiilor şi dezvoltarea afacerilor în general.
Detalii
24
11 2014
333

Întîietatea informării sau ”Diseminarea mesajelor” – posibilitatea de a fi informat la timp

În general, competiţia pentru noutate, pentru întîietatea informaţiei, în toate domeniile de activitate şi, mai ales, a celor din serviciul public,reprezintă acum, şi va reprezenta mereu, o stringenţă a zilei. Orice pas înainte care e performant şi conţine elemente ale modernului, nu are decît efecte benefice asupra societăţii.
Detalii
19
11 2014
231

De la 8 la 21 s-a extins numărul de Servicii de Stare Civilă disponibile în regim online

Serviciul Stare Civilă în parteneriat cu Centrul de Guvernare Electronică și Ministerul Justiției demarează cea de-a doua etapă de digitizare a actelor de stare civilă care constituie fondul de arhivă a Serviciului Stare Civilă.

Astfel, în decurs de aproximativ 32 de luni, se planifică digitizarea a încă 9 milioane de acte de stare civilă, fapt care, pe de o parte va facilita accesul cetățenilor la servicii publice calitative și pe de altă parte, va permite o gestiune mai eficientă și mai sigură a datelor, impulsionând dezvoltarea de noi servicii electronice guvernamentale.
Detalii
17
11 2014
202

Peste 4 milioane de acte de stare civilă au fost digitalizate

Peste 4 milioane de acte de stare civilă, emise înainte de 1944, au fost trecute pe suport electronic, astfel s-a încheiat prima etapă de digitalizare a fondului de arhivă al Serviciului Stare Civilă (SSC).

Serviciul Stare Civilă şi Centrul de Guvernare Electronică (CGE) au lansat cea de-a doua etapă de digitalizare a fondului de arhivă, ceea ce presupune ca în următorii doi ani şi jumătate să fie trecute pe suport electronic încă 9 milioane de acte de stare civilă din perioada 1945-2001.
Detalii
14
11 2014
403

Guvernul are un nou site

Noua pagină electronică a Guvernului Republicii Moldova are un nou design. Site-ul este orientat către vizitator, având un meniu mult mai simplu de navigat.

Versiunea reînnoită a portalului www.gov.md oferă acces ușor la informaţii relevante, inclusiv de pe dispozitive de ultimă generaţie, precum şi instrumente informaţionale de înaltă calitate.
Detalii