avatar

Servicii electronice

IT în administrare fiscală, serviciile electronice, tehnologiile utilizate și practica mondială din domeniu

29
09 2014
303

Aplicația e-Traffic acum disponibilă pe iOS și permite achitarea prin MPay

Aplicația e-Traffic care permite utilizatorilor recepționarea notificărilor despre încălcările surprinse de camerele de supraveghere este disponibilă de astăzi și pe iOS.
Detalii
25
09 2014
264

În Moldova este lansat Sistemul Informațional Integrat în Sănătate

Instituțiile medicale din Moldova nu vor mai trebui să țină registre și cartele medicale pe hârtie. Acestea vor fi înlocuite de tehnologiile informaționale moderne. Este vorba de aplicarea Sistemului Informațional Integrat în Sănătate (SIIS), care va permite gestionarea instituțiilor medicale în regim online, creat de Platforma E-Sănătate.MD, licențiată pentru elaborarea sistemelor de importanță statală.

Mai exact, acesta vine să schimbe în totalitate instrumentele de lucru ale cadrelor medicale din Moldova în raport cu pacienții, precum și cu colegii de breaslă. La modul practic, aceasta înseamnă că orice programare, bilet de trimitere la doctorul specialist, examene medicale, teste de laborator, elaborarea rapoartelor sau statisticilor, etc. se va face în format electronic și va putea fi accesat în regim online.
Detalii
19
09 2014
551

Ghid etapizat de utilizare a SIA „e-Factura”

„SIA „e-Factura” este unul dintre cele mai solicitate servicii guvernamentale, fiind lansat la 11.02.2014 de Guvernul Republicii Moldova în parteneriat cu Serviciul Fiscal de Stat, cu suportul IP „Centrul de Guvernare Electronică” şi al Î.S. „Fiscservinform”.

În 5 luni de la implementare, acest serviciu a fost accesat de 1 250 de companii (1 508 utilizatori unici). În perioada de referință au fost generate 5 006 de facturi, cu valoarea totală de 78 979 859,67 lei, inclusiv T.V.A.
Detalii
12
09 2014
248

Noi metode de protecţie a sistemelor informaţionale

Aspiraţiile actuale de digitizare a societăţii, precum şi implementarea tehnologiilor informaţionale în toate domeniile social-economice simplifică mult realizarea unor acţiuni cotidiene, însă implică necesitatea de asigurare a unui nivel înalt de securitate a datelor şi sistemelor informaţionale contra diverselor atacuri cibernetice.
Detalii
11
09 2014
342

Contribuabilii vor primi pe poşta electronică noutăţi din domeniul fiscal

Serviciul Fiscal de Stat are stabilit un obiectiv strategic în activitatea sa, care se referă la comunicare continuă cu contribuabilii, fiind o instituţie publică deschisă dialogului, care ia în considerare şi respectă necesităţile acestora.
Detalii
09
09 2014
380

Î.S. „Fiscservinform” continuă procedura de semnare a noilor Acorduri la servicii electronice fiscale

Luînd în considerare că în timpul apropiat expiră Acordul de conectare la serviciul „Declaraţie electronică”, încheiat în 2011 cu plătitorii de TVA vizaţi de art. 187 alin. (21) din Codul fiscal, începînd cu 11 august curent a fost iniţiat procesul de semnare a noilor Acorduri de conectare la serviciile electronice fiscale.
Detalii
03
09 2014
394

Transparența activității sistemelor informaționale - Mlog

Update 05.09.2014: Regulamentul privind serviciul electronic guvernamental
de jurnalizare (MLog)MLog este un serviciu centralizat care are scopul de a oferi un mecanism securizat și flexibil de jurnalizare și audit, asigurând evidența operațiunilor (evenimentelor), produse într-un sistem informațional la un timp dat…
Detalii
19
08 2014
941

Плательщики НДС из муниципия Бэлць, Кишинев и Комрат подпишут новое соглашение об электронных налоговых услугах

В целях модернизации взаимодействия Государственной налоговой службы с налогоплательщиками были предприняты различные действия, одно из которых — подключение более 15 000 плательщиков НДС к электронной налоговой услуге. Данный процесс был осуществлен в 2011 году.

Государственная налоговая служба и ГП «Fiscservinform» (технико-технологический администратор ГНС) обеспечили все методологические, организационные и управленческие аспекты, связанные с данным процессом.
Detalii
14
08 2014
481

În perioada 11-30 august BNS efectuează testarea sistemului "E-raportare"

Întru implementarea sistemului informaţional automatizat de raportare electronică „e-Raportare” în sistemul statistic naţional, Biroul Naţional de Statistică (BNS) efectuează testarea sistemului e-raportare în regim de pilotare în perioada 11-30 august 2014.
Detalii