Monitorul SFS

Serviciul fiscal se reprofilează într-o structură prestatoare de servicii

Serviciul Fiscal de Stat își propune să ofere contribuabililor cele mai performante servicii, preluând modelul și experiența în domeniu aq colegilor suedezi. Conform unui sondaj efectuat, în 2012, Agenția Fiscală Suedeză (AFS) este cea mai performantă instituție, în categoria agențiilor guvernamentale, și este, după succesele înregistrate, la același nivel cu cele mai bune companii private. În scopul studierii practicilor de deservire, în perioada 18-22 august 2014, delegația formată din managerii de mijloc ai Inspectoratului Fiscal Principal de Stat au studiat organizarea activității și deservirea contribuabililor în cadrul AFS. Ca urmare, toți angajații Serviciului Fiscal de Stat vor fi instruiți asupra acordării serviciilor contribuabililor, ceea ce va avea impact pozitiv în reconstruirea relațiilor cu contribuabilii.
Serviciul fiscal se reprofilează într-o structură prestatoare de servicii. Ne dăm bine seama că avem o cale lungă de parcurs, însă voința de a schimba accentele ne face să fim optimiști și să depunem eforturi continue spre atingerea obiectivului dat a spus șeful Inspectoratului Fiscal Principal de Stat, Ion Prisăcaru.
Calea parcursă de către Agenția Fiscale Suedeze, spre o instituție guvernamentală populară în rândul contribuabililor, a fost destul de lungă: reformele, roadele cărora se fac simțite actualmente, au necesitat zeci de ani de pregătire, educare, comunicare și implementare. SFS nu are la dispoziție o perioadă la fel de lungă, însă, susținuți de partenerii străini, va merge pe calea reformelor și va asigura performanța deservirii în cele mai bună manieră posibilă.

via www.fisc.md

Instituții:

Serviciul Fiscal de Stat

1744 vizualizări

Data publicării:

08 Septembrie /2014 17:48

Domeniu:

Noutăți

Etichete:

servicii | contribuabili | sfs

0 comentarii

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon