Analitica și statistica

Cifra de afaceri în comerţ şi servicii în semestrul I 2015*

În luna iunie 2015 volumul cifrei de afaceri la întreprinderile cu activitate principală de comerţ cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) s-a redus cu 2,0% (în preţuri comparabile), faţă de luna precedentă şi cu 6,9 % - comparativ cu luna iunie 2014.

Evoluţia lunară a indicilor de volum ai cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul

În semestrul I 2015 volumul cifrei de afaceri la întreprinderile cu activitate principală de comerţ cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) s-a micșorat cu 4,5 % (în preţuri comparabile), faţă de aceeaşi perioadă din anul 2014.

Indicii de volum ai cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) şi serviciile de piaţă prestate populaţiei, conform CAEM Rev.2

În luna iunie 2015 volumul cifrei de afaceri la întreprinderile cu activitate principală de servicii de piaţă prestate populaţiei a fost în creştere cu 27,5% (în preţuri comparabile), faţă de luna precedentă şi în scădere cu 1,6%, comparativ cu luna iunie 2014.

Evoluţia lunară a indicilor de volum ai cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţa prestate populaţiei

În semestrul I 2015 volumul cifrei de afaceri la întreprinderile cu activitate principală de servicii de piaţă prestate populaţiei s-a redus cu 0,6% (în preţuri comparabile), faţă de perioada corespunzătoare din anul 2014.

Indicii valorici ai cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) şi serviciile de piaţă prestate întreprinderilor, conform CAEM Rev.2

În luna iunie 2015 valoarea cifrei de afaceri la întreprinderile cu activitate principală de comerţ cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor a crescut cu 8,2% (în preţuri curente), faţă de luna precedentă şi s-a redus cu 20,6%, comparativ cu luna iunie 2014.

Evoluţia lunară a indicilor valorici ai cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor

În semestrul I 2015 valoarea cifrei de afaceri la întreprinderile cu activitate principală de comerţ cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor a scăzut cu 13,4% (în preţuri curente), faţă de aceeaşi perioadă din anul 2014. În luna iunie 2015 valoarea cifrei de afaceri la întreprinderile cu activitate principală de comerţ cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) s-a diminuat cu 7,2 % (în preţuri curente), faţă de luna precedentă şi s-a majorat cu 8,3%, comparativ cu luna iunie 2014.

Evoluţia lunară a indicilor valorici ai cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata

În semestrul I 2015 valoarea cifrei de afaceri la întreprinderile cu activitate principală de comerţ cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut cu 12,9% (în preţuri curente), comparativ cu perioada similară din anul 2014. În luna iunie 2015 valoarea cifrei de afaceri la întreprinderile cu activitate principală de servicii de piaţa prestate întreprinderilor s-a majorat cu 9,7% (în preţuri curente), comparativ cu luna precedentă şi cu 5,5% - faţă de luna iunie 2014.

Evoluţia lunară a indicilor valorici ai cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţa prestate întreprinderilor

În semestrul I 2015 valoarea cifrei de afaceri la întreprinderile cu activitate principală de servicii de piaţa prestate întreprinderilor a fost în creștere cu 4,4% (în preţuri curente), faţă de perioada corespunzătoare din anul 2014. Precizări metodologice

via | www.statistica.md

Instituții:

Biroul Naţional de Statistică al RM

1432 vizualizări

Data publicării:

21 August /2015 09:40

Domeniu:

Noutăți

Etichete:

afaceri | comerţ | servicii | BNS

0 comentarii

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon