avatar
mersi
avatar
Bună ziua. Am transmis autorului întrebarea DVS și urmează să revenim cu un răspuns. Mulțumim
avatar
buna ziua. cit de actuala este problema contabila analizata (cu exemplu concret) in situatia in care: Se interzice comerciantului să solicite facturarea/refacturarea serviciilor şi/sau încasarea de la furnizor a taxelor.(art. 21.1(2) Legea 231/ 2010)? Mersi
avatar
Referitor la prorata ar fi corect sa calculam oare prorata pentru livrarea scutita de de TVA conform art.103 alin.24 daca in anul 2017 a fost procurat automobil fara TVA iar acum la comercializarea acestuia dupa cele expuse mai sus sar primi ca coeficientul este 0.085 (mai mare de 0.05)
avatar
Doamna Marina, am studiat toate articolele,dar asa si nu am gasit raspuns concret. Daca fondatorul SRL acorda SRL sau un imprumut fara dobinda de pina la 200mii lei in anul 2020 si tot in acest an SRL intoarce suma integrala inapoi fondatorului prezentam sau nu informatia la fisc? Sa inteleg din cele citite ca totusi nu?
avatar
avatar
Buna ziua! Daca fondatorul acorda un imprumut intreprinderii sale (SRL) suma pina la 200000 lei atunci informatia nu se prezinta la fisc?
avatar
Bună ziua. Articolul deja este publicat. Poate fi accesat aici
avatar
Bună ziua. Articolul este publicat în nr. 7(62) și în zilele următoare va fi plasat în ediția electronică, fiind disponibil pentru abonații la Premium și Electronic. Mulțumim!
avatar
Spuneti va rog in vs electronica va fi disponibil acest articol?
avatar
Bună ziua. Proiectul aprobat de Guvern poate fi vizualizat aici
avatar
și unde puteți găsi aceste informații
avatar
Bună ziua! Procedura de atribuire a utilității publice este prevăzută în art. 25 din Legea nr. 86/2020. Mulțumim
avatar
Vă invit să vedeți și dvs lista celor înregistrați la mecanismul 2% – http://asp.gov.md/sites/default/files/main-page/lista_BDP.pdf Și lista celor care dețin statut de utilitate publică – http://justice.gov.md/public/files/dir_prof_si_serv_jurid/decizii_2020/Lista_AO_actualizata_01.06.2020.pdf Se vede cu ochiul liber că cele mai multe organizații înregistrate nu dețin statutul.
avatar
Bună ziua, Participarea la mecanismul de desemnare procentuală nu implică deținerea statutului de utilitate publică, ci pur și simplu demonstrarea desfășurării activităților de utilitate publică (statut, rapoarte de activitate, activități anterioare). Acestea urmează a fi indicate în cererea de înregistrare la mecanism, care se depune la ASP în perioada 1-30 septembrie în fiecare an. Din acest motiv, unele constatări prezentate în articol nu corespund prevederilor legale și practicii de aplicare a mecanismului de desemnare procentuală. Bunăoară - „declarația privind faptul că apariția incompatibilității cu statutul de utilitate publică după obținerea acestuia implică pierderea dreptului la beneficierea de deseminare procentuală” urmează a fi rectificată.
avatar
Bună ziua. Vă informăm că avem o rubrică destinată Sectorului bugetar, care poate fi accesată aici
avatar
foarte putina informatie pentru sistemul bugetar ,doar Inspectoratul fiscal tot practică planul bugetar ,dorim mai multa practică în temeiul deciziilor consiliilor locale și municipale , instrucțiuni de aplicare a hotăririlor de Guvern sau ale legilor adoptate de către Parlament,solicitam de a fi elaborate fișe de post actualizate conform noului plan de conturi bugetar
avatar
DEACORD CU DVS 1000%!
avatar
Testele nu constituie o plata in favoarea salariatilor ci o plata ordinare/necesara pentru defasurarea activitatii. Angajatorul ca sa respecte normele impuse de starea de urgenta este obligat indirect sa testeze anumiti salariati in scopul asigurarii unei mediu "sanatos" si evitarii unui focar. Raspunsul nu contine nici un argument de ce aceste teste sunt considerate facilitati. Aceste "facilitati - teste" nu sunt o remunerare indirecta (sau ascunsa) initiata de angajator sau o solicitare a angajatului, dar o situatie impusa de o pandemie globala. Reiterez, nici angajatorul si nici angajatul nu controleaza acest proces si nici nu li se ofera o alternativa. Consider ca acest raspuns necesita a fi revizuit si cat mai urgent.
avatar
Bună ziua. Răspunul la întrebarea DVS poate fi vizualizat aici și aici