avatar
Stimat utilizator, în cazul descris de Dvs se aplică principiile generale de ținere a evidenței contabile. Astecte suplimentare pot fi găsite aici, aici și aici
avatar
Bună ziua. Dacă întreprinderea transportă persoane în cont propriu (inclusiv autoturisme), foaia de parcurs, în baza art. 49 lit. i) din CTR, este valabilă pentru 36 de ore din momentul eliberării, cu condiția că întreprinderea realizează una din următoarele acțiuni: a) scopul operaţiunii de transport este deplasarea persoanelor spre sau de la întreprindere ori între punctele de lucru ale acesteia; b) persoanele transportate sunt angajaţi ai întreprinderii, scopul transportului fiind în interesul activităţilor proprii ale întreprinderii; e) întreprinderea foloseşte vehicule rutiere deţinute în proprietate, în leasing financiar sau locaţiune; f) vehiculele rutiere utilizate pentru astfel de transporturi sunt conduse de conducători auto angajaţi ai întreprinderii.
avatar
Buna ziua! In articol este specificat ca : Pentru transportarea mărfurilor în cont propriu cu aceste vehicule, întreprinderea este în drept să decidă pentru care perioadă se eliberează foaia de parcurs, în funcție de necesitățile întreprinderii. Dar, daca intreprinderea se ocupa cu transport rutier în cont propriu de persoane( adica aduce dimineata si duce seara angajati spre si de la serviciu gratuit) întreprinderea este în drept să decidă pentru care perioadă se eliberează foaia de parcurs? adica putem elibera foaia de parcurs pentru o luna de zile? Va multumesc!
avatar
Добрый день! Предприятие Альфа сдает на металлолом основные средства остаточная стоимость которых 0.00 лей. Подскажите пожалуйста налоговая накладная выписывается без ндс/? и как эту накладную показываем в НДС отчете? какие бухгалтерские операции нужно сделать? Спасибо!
avatar
Buna ziua! Ce formule contabile se aplica in cazul in care TVA restituit a fost repartizat din buget de stat 114130/2 (cont curent) in baza cererii scrise de catre administratorul intreprinderii pentru stingerea: a) datoriilor existente fata de buget b) impozitelor in avans Va multumesc!
avatar
Bună ziua. Răspunsul la întrebarea DVS poate fi vizualizat aici
avatar
Buna ziua! Intreprinderea X a beneficiat de RESTITUIREA sumei tva (au avut loc livrari servicii la cota 0) .Suma restituita a fost repartizata ca inchiderea datoriei impozitelor si ca avans la buget a impozitelor pentru perioada ulterioara.Ce operatiuni contabile si la care conturi necesita de efectuat?Va multumesc!
avatar
pct.37 este abrogat din anul 2012
avatar
спасибо
avatar
Bună ziua! Mai jos atașăm răspunsul de la autor. Mulțumim! Постановлением Парламента Республики Молдова № 55 от 17.03.2020 г., чрезвычайное положение на всей территории Республики Молдова объявлено в период с 17 марта по 15 мая 2020 года. Следовательно, магазин площадью свыше 200 м2, которые функционировал в указанном периоде, подпадает под увеличение годовой ставки сбора на 20 %, и применяется данное увеличение за период с 29 мая по 31 декабря 2020 года.
avatar
Bună ziua! Vom transmite întrebarea DVS către autor și vom reveni cu un răspuns! Mulțumim!
avatar
куда пропал мой комментарий?
avatar
Следовательно, увеличение ставок на 20% к ранее установленной ставке в случае торговых единиц площадью свыше 200 м2, которые функционировали в период ЧП, применяется с 29 мая по 31 декабря Вопрос: что считать периодом ЧП для для данного контекста?
непродовольственный магазин (более 200 м) не работал в период с 16 марта 2020 по 27 апреля 2020 года, согласно Решения Комисии по ЧП. Таким образом ставка сбора не увеличивается на 20% и остаётся в прежнем размере?
avatar
pe linga salariul pentru lipsa fortata de la serviciu, conform hotaririi judecatoresti este stabilita plata a 3 salarii medii ca compensatie pentru refuzul de a se restabili in functie (persoana nu doreste sa se inatoarca dar sa fie compensat financiar) cum va fi impozitata aceasta suma?
avatar
buna ziua, in VEN12 situatia cu donatiile sub forma de bunuri catre casa de copii si familia vulnerabila va arata in felul urmator: Rd. 02071 Col 2 = 6000 + 3000 = 9000; col 3 = 6500 + 3200 = 9200 Rd. 0207, col 3 = 9200 Rd. 03037 col 2 = 6000 si col 3=6000 Rd. 03046 col 2=0, col 3= 0 cu stima
avatar
avatar
Irina, O sa astepti mult si bine aceste exemple .... in tara asta nimic nu lucreaza, NIMIC ... nici suportul prin Skype.
avatar
prezentati va rog citeva exemple de calcul a subventiei in urmatoarele cazuri:
a)entitatea solicita subventia pe martie, salariul pentru martie se calculeaza si se achita in aceeasi luna; (respectiv un caz cind pentru luna februarie se achita in aceeasi luna si alt caz cind se achita in luna urmatoare)
b)entitatea solicita subventia pe martie, salariul se calculeaza in martie dar se achita in luna urmatoare;(respectiv un caz cind pentru luna februarie se achita in aceeasi luna si alt caz cind se achita in luna urmatoare)
-specificati pentru fiecare caz ce documente se prezinta si respectiv pentru care perioada de gestiune trebuie prezentat IPC18;
-exemple cu angajati care in februarie/martie se afla in concediu anual (atunci in informatie cite zile se reflecta, concediu neplatit, alte tipuri de concedii
avatar
Извините, открыла первую версию
avatar
торговые точки площадью более 20,1 кв. м, в которых реализуется табачная продукция, вместо дополнительных 20 тыс. леев к основному сбору дополнительно будет взиматься 50 тыс. леев за каждый кассовый аппарат — нет этого в решении, осталось 20 тыс