avatar
Nu este clar de ce autorul afirma ca cheltuielile cu publicitatea finantate din partea de grant urmeaza a fi ajustate pe rd.0309 din VEN12 ca cheltuieli aferente venitului scutit de impozitare. Veniturile din decontarea grantului sunt venituri NEIMPOZABILE si scutite de impozitare! A se vedea BGPF 29.1.3.1.18.
Care este modul de aplicare a prevederilor art.24 alin. (9) din Codul fiscal în cazul în care agentul economic a obținut venituri specificate în art. 20 din Codul fiscal?
Conform prevederilor art. 24 alin. (9) din Codul fiscal, nu se permite deducerea cheltuielilor legate de obţinerea venitului scutit de impozitare.
Astfel, având în vedere că normele sus menționate se referă doar la venitul scutit de impozitare, acestea se extend respectiv doar asupra anumitor facilități fiscal definite conform art.6 alin. (9) lit. g) al Codului fiscal, fără a fi extinse asupra veniturilor atribuite la art.20 ale aceluiași cod, deoarece norma în cauză se referă doar la tipurile de venit care nu se include în venitul brut, adică nu sunt obiect al impunerii și respective nu se impozitează cu impozitul pe venit.
[În temeiul explicațiilor Parlamentului Republicii CEB nr.184 din 12 mai 2017 Moldova și Ministerului Finanțelor al Republicii Moldova nr.14/3-06/440 din 23 decembrie 2015].
avatar
La cheltuieli de delegare r.0302, asa si nu se intelege cazarea peste limita este sau nu ch deductibila pt angajator?
art 20 d) CF se aplica pt angajator respectiv este deductibila,iar in tabel e indicat nedeductibila…
avatar
Bună ziua, prețurile au rămas aceleași. Materialul a fost replasat din februarie, pentru că el se desfășoară în perioada februarie-martie. Mulțumim!
avatar
In art 288 se precizeaza ca Nu se includ persoanele cu contractul individual de muncă suspendat şi cele aflate în concediu de maternitate, cand se calcula numarul mediu scriptic pentru taxa amenajarea teritoriului (titlul VII). Pe cand la repartizarea impozitului pe venit din activitate, ne bazam pe titlul 2 unde nu este asa detaliere. Multumesc!
avatar
Bună ziua! Vă recomandăm acest material, unde se menționează că Nu se includ în efectivul de salariaţi:
– persoanele care execută lucrări conform contractelor de drept civil (contract de antrepriză, contract de prestări servicii, contract de transport etc.);
– persoanele care prestează muncă prin cumul (cumularzii externi);
– persoanele cu contractul individual de muncă suspendat şi cele aflate în concediu de maternitate;
– persoanele care exercită unele activități necalificate cu caracter ocazional (zilieri).
avatar
Buna ziua! In numarul mediu scriptic de salariati pentru repartizarea pe subdiviziuni a impozitului pe venit din activitate se includ si persoanele cu contracte de munca suspendate (concediul de maternitate) analogic cum se determina numarul mediu scriptic pentru calculul taxei pentru amenajarea teritoriului sau bazandu-ne pe Prevederile metodologice statistice? Va multumesc!
avatar
Это конечно же актуально 05 марта публиковать цены, которые были действительны до 06/02/2020
avatar
avatar
Buna seara!Agentie de turism ce include in declaratia TVA 12 IN BOXELE 5 Livrări scutite de TVA cu drept de deducere SI BOXA 6.Livrări scutite de TVA fără drept de deducere

MULTUMESC ANTICIPAT
avatar
Bună ziua, vă recomandăm acest articol
avatar
Уважаемый читатель, в последнем номере журнала ровно половина статей изложена на русском языке. Спасибо за понимание и поддержку.
avatar
ПОЧЕМУ МАЛО ИНФОРМАЦИИ НА РУССКОМ ЯЗЫКЕ?
avatar
Bună ziua, acest material este publicat din Baza generalizată a practicii fiscal (Ordinul nr. 71 din 31.01.2020). Mulțumim pentru recomandări, vom ține cont, dar și pentru faptul că ne urmăriți!
avatar
Articolul — util si contine informatie pe care urmeaza a o sti contabilul,
dar, in luna februarie, a publica astfel de articol care se refera la decembrie si primele 10 zile lucratoare ale lunii ianuarie — -- e un pic intirziat,
Cu parere de rau am remarcat mai multe astfel de articole, de ex: situatii la completarea IALS — dupa termenul de 25.01.20…
Sper ca instructii cu privire la completarea declaratiei VEN12 sa apara mai curind de data 25.03.20 caci acum doar publicitate la seminarii…
avatar
https://monitorul.fisc.md/questions/privind-eliberarea-facturilor-fiscale-la-solicitarea-cumparatorului-in-baza-bonurilor-fiscale.html
avatar
Bună ziua. Vă propunem să consultați acest material, pentru a găsi răspunsul la întrebarea DVS. Mulțumim!
avatar
Buna ziua, daca prorata pentru tot anul este 0.0079 aplicam prorata, sau nu aplicam decloc si nu luam imic in cont.
avatar
Multumim pentru articol,
dar, in data de 29.01.20 — a publica astfel de articol (benefic) e un pic intirziat cred, dat fiind faptul ca termenul de prezentare a acestui raport e data de 25.01.20…
Sper cel putin pentru Declaratia VEN sa primim suport informativ mai devreme de 25.12.20
avatar
In articol nu e descrisa situatia cu eliberarea facturilor in baza bonurilor fiscale.
avatar
Stimat utilizator, răspunsul la întrebarea Dvs este în proces de perfectare și verificare. Attricolul va fi publicat în zilele următoare.