22
03 2016
934

24 de pachete de acțiuni ale întreprinderilor de stat, scoase la licitație

La data de 04 aprilie 2016 la Bursa de Valori a Moldovei (piaţa reglementată) va începe prima din acest an licitaţie de vânzare a acţiunilor proprietate publică. Iniţiatorul licitaţiei este Agenţia Proprietăţii Publice pe lângă Ministerul Economiei al Republicii Moldova.

Vânzarea acţiunilor proprietate publică va avea loc prin intermediul licitaţiei cu strigare.

Licitaţiile cu strigare vor avea loc până la 08 aprilie 2016.

Spre vânzare se propun pachetele ale 24 societăţi pe acţiuni din diferite domenii ale economiei naţionale, la 12 dintre ele pachetul depăşeşte 50% din capitalul social.

Licitaţiile încep – în fiecare zi (lucrătoare) la ora 10.00.

Bani.md amintește că recent deputații majorității parlamentare au refuzat să susțină un proiect înaintat de fracțiunea PSRM privind imposibilitatea privatizării a 14 Societăți pe Acțiuni și Întreprinderi de Stat aflate în proprietate publică. Proiectul prevede că Societățile pe Acțiuni „Barza Albă”, „Aroma”, „Moldtelecom”, „Tutun CTC”, „Rețelele Electrice de Distribuție Nord”, „Rețelele Electrice de Distribuție Nord-Vest”, „Termoelectrica”, „Metalferos”, „Moldexpo” și alte câteva proprietăți publice nu vor putea fi privatizate.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei difuzat mai devreme, licitaţii „cu strigare” pe piața reglementată ( la Bursa de Valori) vor fi organizate pentru vânzarea pachetelor de acţiuni proprietate publică de stat din 24 societăţi pe acţiuni, inclusiv 12 cu cotă majoritară, între care se regăsesc S.A.”Barza Albă” (100%), S.A.”Tutun –CTC”((90,81%), S.A. Magazinul Universal Central ”UNIC”(85,45%), S.A.”Aeroport Catering” (100%), S.A.”Floare — Carpet”(59,486%) s.a. Suma totală a mijloacelor financiare, raportată la preţurile iniţiale de vânzare a pachetelor de acțiuni expuse pe piața reglementată se estimează la 1 059 639 093 lei.

Persoanele interesate pot lua cunoştinţă cu materialele din dosarele bunurilor supuse privatizării în incinta Agenţiei Proprietăţii Publice – Camera de date. În scopul informării suplimentare referitor la starea economică, juridică și fizică a bunurilor la solicitare vor fi, totodată, organizate vizite la întreprinderile expuse la vânzare.

via | www.bani.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.