31
10 2014
1077

ACED contribuie masiv la instruirea teoretică și practică a fermierilor din Moldova

Peste 1200 de ghiduri și manuale a distribuit participând la ediția de toamnă a expoziției specializate Farmer proiectul Competitivitatea Agricolă și Dezvoltarea Întreprinderilor(ACED), finanțat de Guvernul SUA.

Cel 14 titluri de carte, o parte din care au fost imprimate repetat, deoarece cererea la acestea a fost mare, au fost oferite producătorilor gratuit. La elaborarea manualelor și ghidurilor și-au adus contribuția autori din Moldova și Statele Unite ale Americii — doctori în științe agricole, reprezentanți ai unor companii de consultanță, în colaborare cu specialiști din cadrul proiectului ACED.

Cea mai mare cerere a fost înregistrată pentru manualele privind producerea merelor, prunelor și castraveților.

ACED a distribuit, de asemenea, broșuri și buletine informative despre programul de acțiuni în zonele unde are loc reabilitarea sistemelor de irigare centralizată — Jora de Jos, Lopatna și Criuleni.

Vizitatorii au primit și cel mai recent număr(8) al Buletinului ACED, care cuprinde principalele activități în perioada mai – septembrie 2014, desfășurate în cadrul acestui proiect.

În curând ACED preconizează lansarea unui nou manual ”Producerea cireșelor”, având ca autori doi experți americani: Lynn E. Long și Marlene Long, și doi din Moldova — Ananie Peșteanu și Eugeniu Gudumac. Proiectul Competitivitatea Agricolă și Dezvoltarea Întreprinderilor este finanțat de Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională USAID ți Fondul american Provocările Mileniului.

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.