26
05 2015
781

Ambasadorii statelor UE sînt dispuși să ofere ajutor investigațiilor CNA

Mai mulţi ambasadori şi reprezentanţi ai corpului diplomatic acreditaţi la Chişinău s-au arătat interesaţi de evoluţiile pe marginea cazurilor investigate de CNA, exprimându-şi speranţa că acestea vor fi cercetate într-o manieră obiectivă şi profesionistă. Mesajul a fost transmis în cadrul unei vizite efectuate, marţi, la sediul Centrului Naţional Anticorupţie.

Potrivit unui comunicat de presă al CNA, citat de IPN, ambasadorii şi-au arătat disponibilitatea să ofere asistenţă consultativă şi sprijin în unele investigaţii ale CNA, menţionând că monitorizează îndeaproape activitatea instituţiei şi sunt în aşteptarea unor soluţii pe marginea mai multor cazuri de interes public.

Directorul CNA i-a informat pe diplomaţi despre derularea mai multor investigaţii şi a menţionat că au fost formate grupuri de lucru care includ procurori şi ofiţeri de urmărire penală, dar şi experţi din diferite domenii pentru anchetarea dosarelor de rezonanţă, cât mai operativ.

Centrul Naţional Anticorupţie este parte a unui grup de lucru anticorupţie format din reprezentanţi ai misiunilor diplomatice UE acreditate în Republica Moldova şi ofiţeri CNA. Grupul are ca obiectiv asistarea şi monitorizarea proceselor anticorupţie desfăşurate de CNA.

via | ipn.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.