24
10 2014
903

Andrian Candu propune Guvernului să majoreze suma compensaţiilor cu 50 de milioane de lei

Ministrul Economiei, Andrian Candu, a avut o întrevedere cu reprezentanţii Asociaţiei Producătorilor şi Exportatorilor de Fructe la Floreşti.

Participanţii la întâlnire au discutat despre compesaţii, noile pieţe de desfacere, accesarea fondurilor europene şi alte chestiuni ce ţin de procesul de producţie. Candu le-a promis membrilor asociaţiei că va discuta cu membrii Guvernului pentru a fi identificate surse financiare ce ar permite majorarea sumei compensaţiilor pentru acest an.

"În primul rând trebuie să găsim posibilităţi bugetare ce ţin de cele 50 de milioane şi în al doilea rând vom vedea care sunt posibilităţile tehnice de a face o asumare", a declarat ministrul Economiei.

Vicepremierul le-a dat asigurări membrilor asociaţiei că hotărârea Guvernului prin care se prevede acordarea compensaţiilor în valoare de 1 leu 50 de bani pentru 1 kg de mere rămâne în vigoare şi că urmează să discute cu colegii săi din Guvern pentru a fi majorate.
Trebuie să ne concentrăm pe faptul ca să găsim surse suplimentare şi noi avem idei de unde să luăm surse suplimentare pentru a majora suma compensaţiilor la nivel de cantitate. Să beneficieze mai mulţi de acel 1 leu 50 pe care noi l-am promis. Fiindcă înţelegerea mea este că cantităţile şi cerinţele sunt duble sau triple faţă de iniţialele estimări, a declarant Andrian Candu.


via www.tv7.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.