Știri

Angajatorilor din mun. Chișinău li se recomandă stabilirea regimului de muncă la distanță

Comisiile intersectoriale de control, Centrul de Sănătate Publică Chișinău, Direcția de poliție a mun. Chișinău și alte autorități abilitate vor remite prescripții de sistare a activității economice pentru o perioadă de până la 3 luni a piețelor, centrelor comerciale, unităților HORECA și altor agenți economici care vor comite abateri de la măsurile de prevenire şi control a infecției COVID-19. Această decizie a fost adoptată în cadrul ședinței  Comisiei extraordinare de sănătate publică a mun. Chișinău.
 
Totodată, în cadrul ședinței Comisie extraordinare de sănătate publică a mun. Chișinău, s-a decis menținerea în continuare a gradului de alertă „Cod Roșu”, în baza indicatorilor nivelului de risc al transmiterii virusului SARS-CoV-2 prezentaţi de Centrul de Sănătate Publică Chișinău.

 

Comisia a mai decis ca solicitările întreprinderilor și agenților economici pentru demararea activităților de divertisment (cluburi de noapte, bowling etc.) să fie respinse, iar toate activitățile și evenimentele sportive de orice gen organizate pe teritoriul mun. Chișinău se vor desfășura fără suporteri și spectatori.

 

În același timp, purtarea măștilor de protecție în interiorul și pe teritoriul instituțiilor de învățământ secundar general, inclusiv extrașcolar, pentru elevii claselor a V-a - a XII-a și studenții din instituțiile de învățământ profesional tehnic, profesional tehnic secundar, profesional tehnic postsecundar și superior, inclusiv în cadrul lecțiilor, devine obligatorie. În cazul confirmării infecției cu COVID-19 la un elev sau profesor, toţi elevii din clasa sau grupa respectivă, în cazul în care clasa este împărțită în grupe, se vor plasa în autoizolare la domiciliu pentru perioada de 14 zile, iar clasa/grupa va continua studiile în regim online timp de 14 zile. Decizia de autoizolare la domiciliu va fi coordonată cu Centrul de Sănătate Publică Chișinău.

 

O altă decize ține de redeschiderea grupelor pentru copiii de vârsta 2-4 ani, care au frecventat instituția de învățământ preșcolar până la suspendarea activității pe motiv pandemic.

 

Totodată, conducătorilor instituțiilor municipale și celor de drept privat din mun. Chișinău  li se recomandă introducerea  regimului de lucru la distanță (online) pentru angajații din subordine, în scopul limitării fluxurilor umane în transportul și spațiul public cu limitarea interacțiunii fizice a angajaților.

 

Reamintim că, prin Hotărârea nr. 33  din 28 septembrie curent a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, începând cu 1 octombrie a fost declarată stare de urgență pentru o perioadă de două săptămâni în mai multe unități administrativ-teritoriale, inclusiv mun. Chișinău.

author icon

Marina Căldare

Instituții:

Publicaţia periodică "Monitorul Fiscal FISC.MD"

2067 vizualizări

Data publicării:

13 Octombrie /2020 10:24

Domeniu:

Noutăți

Etichete:

cod rosu | sanatate publica | Chisinau | monitorul.fisc.md

0 comentarii

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon