Știri

Aplicarea mecanismelor flexibile în achiziții publice

Aplicarea prevederilor Regulamentului cu privire la achizițiile publice necesare pentru prevenirea și controlul infecției cu COVID-19 se extinde la decizia Guvernului.


Guvernul a aprobat proiectul hotărârii privind modificarea Hotărârii Guvernului nr. 494/2020 pentru aprobarea Regulamentului cu privire la achizițiile publice necesare pentru prevenirea și controlul infecției COVID-19.

Astfel, în cazul în care Guvernul decide extinderea termenelor de aplicare a normelor prevăzute la art. XX din Legea nr. 69/2020 cu privire la instituirea unor măsuri pe perioada stării de urgență în sănătate publică şi modificarea unor acte normative,  se prelungește și aplicarea Hotărârii nr.494/2020.

Potrivit ministrului Finanțelor, Serghei Pușcuța, acest fapt va permite în continuare aplicarea opțiunilor și mecanismelor flexibile în vederea achiziționării de bunuri, servicii și lucrări necesare pentru asigurarea răspunsului operativ la situația de urgență în sănătate publică.

Reamintim că, potrivit Regulamentului, pentru procedurile de achiziție publică necesare pentru prevenirea și controlul infecției COVID-19, perioada cuprinsă între data publicării anunțului de participare în Buletinul achizițiilor publice și data-limită de depunere a ofertelor este de cel puțin 10 zile pentru procedura de licitație deschisă sau licitație restrânsă. Totodată, în cazuri de extremă urgență, autoritatea contractantă poate atribui contracte de achiziții publice de bunuri, lucrări și servicii prin utilizarea procedurii de negociere fără publicarea prealabilă a unui anunț de participare.

author icon

Marina Căldare

Instituții:

Publicaţia periodică "Monitorul Fiscal FISC.MD" | Guvernul Republicii Moldova

655 vizualizări

Data publicării:

23 Octombrie /2020 08:00

Domeniu:

Noutăți | Achiziţie publică

Etichete:

achizii publice | covid-19 | regulament | stare de urgenta

0 comentarii

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon