27
05 2015
661

Banca Mondială va acorda un credit de 12 mln de dolari pentru producătorii de mere, prune și struguri

Această prevedere se conţine în Acordul de finanţare adiţională a proiectului „Agricultura Competitivă în Moldova” (MAC-P), care a fost semnat între Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare şi Banca Mondială, la data de 21 mai 2015.

Astăzi, în cadrul şedinţei Guvernului, membrii Cabinetului de miniştri au aprobat proiectul de lege pentru ratificarea Acordului menţionat, transmite MOLDPRES cu referire la Biroul comunicare și relații cu presa al Executivului.

Acest acord prevede alocarea unui credit Republicii Moldova, în valoare de 12 milioane de dolari, și va intra în vigoare în următoarele 90 de zile de la data semnării.

Documentul vizează susţinerea financiară a producătorilor de mere, prune şi struguri din Republica Moldova, care au fost afectați de restricțiile impuse de Federația Rusă la export în perioada 2013-2014, plantaţiile cărora nu depăşesc 15 hectare. Suma compensaţiilor va constitui pînă la 50% din diferența creată între preţul la fructe pînă la impunerea embargoului în 2014 şi preţul fixat atunci cînd au fost date la procesare.

Condiţiile acordării compensaţiilor sînt stipulate în Regulamentul privind modul de acordare a sprijinului financiar producătorilor de fructe, aprobat prin Hotărîrea de Guvern nr. 735 din 10 septembrie 2014. Acordarea compensaţiilor se va efectua prin intermediul Agenţiei de Intervenţie şi Plăţi pentru Agricultură.


via | moldpres.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.