02
04 2016
662

Banca Mondială va oferi asistență pentru reformarea și reorganizarea Serviciului Vamal

Serviciul Vamal va primi asistență pentru reformare și reorganizare din partea Băncii Mondiale. Despre acest subiect a discutat directorul General al Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie, cu membrii Corporației Financiare Internaționale, din partea Grupului Băncii Mondiale.

În cadrul ședinței au fost prezenți și doi consultanți în domeniul tehnologiilor informaționale, și un expert în Managementul Integrat a Frontierei.

Discuțiile au fost axate pe asistența planificată pentru Serviciul Vamal al Republicii Moldova din partea Corporației Financiare Internaționale. A fost decis asupra revizuirii Planului de acțiuni privind suportul IFC pentru Serviciul Vamal în temeiul necesităților identificate și a prevederile Acordului de Facilitare a Comerțului a Organizației Mondiale a Comerțului.

O atenție sporită a fost atrasă posibilității de a acorda asistență în reorganizarea activității organului vamal prin contractarea experților, care vor oferi suport în elaborarea Regulamentelor și Fișelor de post a noii structuri a SV. Concomitent, experții contractați urmează să asiste la elaborarea Strategiei de dezvoltare în vederea resurselor umane și efectuarea expertizei în domeniul integrității.

Totodată, a fost convenit asupra asistenței în domeniul dezvoltării Sistemelor informaționale vamale, prin evaluarea stării tehnicii de calcul și comunicațiilor, cu oferirea propunerilor constructive de soluționare în scopul redresării situației în domeniu.

via | www.realitatea.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.