Știri

„Calculator pensie”, activat

Casa Naţională de Asigurări Sociale a extins serviciile prestate beneficiarilor în regim on-line. Astfel, recent a fost reînnoită aplicaţia „Calculator pensie”, care poate fi accesată pe pagina www.cnas.md.  Astfel, pentru a determina mărimea estimată a viitorii pensiei pentru limită de vârstă, este necesar de a deţine un loghin şi o parolă de acces la contul personal de asigurări sociale ACCES CPAS.
 
Pentru a obține loghin-ul și parola, persoana are trei opțiuni:
 
1) să se adreseze cu buletinul de identitate la orice Casă Teritorială de Asigurări Sociale sau la sediul central al CNAS;
 
2) autentificarea prin Mpass. Aceasta se realizează la deținerea semnăturii mobile/electronice sau a buletinului de identitate electronic.
3) auto-înregistrarea. Pentru înregistrarea independentă în sistem, după completarea tuturor câmpurilor, trebuie să confirmați cererea Dvs de înregistrare la Casa teritorială de asigurări sociale
 
Reamintim că, prin intermediul serviciului electronic ACCES CPAS, fiecare angajat poate verifica virarea plății contribuţiior de asigurări sociale de către angajator. De menţionat că, începând cu 1 ianuarie 1999, informaţiile despre contribuţiile de asigurări sociale de stat sunt stocate în Registrul de Stat al evidenței individuale în sistemul public de asigurări sociale.
 
Totodată, ținem cont de faptul că, din 1 ianuarie 2021, obligația de achitare a contribuțiilor de asigurări sociale aparține în exclusivitate angajatorului.
 

Instituții:

Publicaţia periodică "Monitorul Fiscal FISC.MD" | Casa Națională de Asigurări Sociale a Republicii Moldova

1152 vizualizări

Data publicării:

08 Decembrie /2020 08:00

0 comentarii

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon