16
10 2014
1059

China va oferi R. Moldova 10 mln de dolari SUA pentru instalarea camerelor video în intersecţii

Guvernul chinez urmează să acorde Republicii Moldova pînă în primăvară anului 2015 un grant în valoare de 10 mln de dolari SUA pentru extinderea reţelei de supraveghere video în alte 50 de intersecţii de pe teritoriul ţării. Anunţul a fost făcut astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, de către şeful Centrului de Monitorizare video, Dan Chiriţa, informează MOLDPRES.

La un an de la lansarea Centrului Monitorizare şi Control Trafic (CMCT) al MAI, Dan Chiriţa a afirmat ca acesta "şi-a atins scopul scontat de supraveghere video în intersecţii"

„Pe parcursul unui an, s-a redus în jumătate numărul accidentelor rutiere pe sectoarele monitorizate video. Dacă anul trecut, sectorul Botanica al capitalei era pe primul loc în topul accidentelor rutiere, odată cu instalarea camerelor video, a trecut deja pe ultimul loc”, a menţionat sursa citată.

Totodată, şeful CMCT a comunicat că pînă în noiembrie curent urmează să fie instalate noi sisteme de monitorizare, care vor permite calcularea vitezei medii pe trasee, nu doar în intersecţii.

În perioada 1 februarie 2014 — 30 septembrie curent, la CMCT au fost documentate 85201 de încălcări ale şoferilor, în cea mai mare parte pentru depăşirea limitei de viteză şi nerespectarea marcajelor rutiere şi au fost achitate în bugetul de stat amenzi în sumă de circa 20 de milioane de lei.

via moldpres.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.