21
03 2014
1574

Chișinăul a scutit companiile din Transnistria de achitarea plăților vamale și de mediu

Guvernul Republicii Moldova a scutit de achitarea plăților vamale și pentru poluarea mediului agenții economici din regiunea transnistreană. Amendamentele respective la legislația în vigoare au fost aprobate de cabinetul de miniștri. Astfel, s-a revenit la regimul preferențial anterior pentru companiile care se află pe teritoriul Republicii Moldova, dar nu au legătură cu sistemul bugetar al țării, relatează NOI.md. Decizia a fost luată în vederea asigurării unui climat propice pentru demersurile orientate spre reintegrarea țării. Vicepremierul pentru Reintegrare, Eugen Carpov, a menționat că decizia respectivă va fi un semnal pozitiv în situația în care Tiraspolul și Moscova vorbesc despre o blocadă economică a regiunii transnistrene.
„Această decizie este un semnal pozitiv pentru comunitatea de afaceri din regiunea transnistreană. Este o decizie care demonstrează deschidere din partea Chișinăului și dorința de a sprijini comunitatea de afaceri din regiunea transnistreană”,
a menționat Eugen Carpov. Anterior partea transnistreană în repetate rînduri și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu posibilele consecințe negative de pe urma introducerii de către Chișinău a accizelor de import la mărfurile introduse de agenții economici din Transnistria. Reprezentanții regiunii au declarat că aplicarea accizei la import poate afecta serios economia Transnistriei.

via www.noi.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.