13
07 2022
636

Cinci întreprinderi de stat vor fi scutite de plata dividendelor pentru anul 2021

Scutirea unor societăți pe acțiuni de la plata dividendelor și a unor întreprinderi de stat de la defalcări din profitul net obținut în anul 2021 are ca scop asigurarea activității stabile a entităților prin majorarea capitalului social al acestora în mărimea scutirii acceptate. Aceasta este condiționată de complexitatea anului 2021, precum și de starea de urgență prelungită pe teritoriul Republicii Moldova legată de securitatea regională și pericolul la adresa securității naționale. Argumentarea se conține în nota proiectului hotărârii Guvernului privind scutirea unor societăți pe acțiuni de la plata dividendelor și a unor întreprinderi de stat de la defalcări din profitul net obținut în anul 2021.
 

Documentul propus pentru consultări publice de către autorul acestuia, Agenția Proprietății Publice, vine și cu lista celor cinci entități, care vor fi scutite de plata unei părți din profit: Î. S. ,,Fabrica de sticlă din Chișinău”, Î.S. Combinatul de vinuri de calitate ,,Mileștii Mici”, Î.S. ,,Stațiunea Didactico-experimentală Criuleni”; S.A. ,,Energocom” și S.A. ,,Moldtelecom”.

 
Potrivit proiectului, APP va asigura adoptarea în cadrul consiliilor de administrație ale întreprinderilor de stat și adunărilor generale extraordinare ale acționarilor societăților comerciale enumerate supra decizii cu privire la utilizarea profitului net în mărime nu mai mică de 85% pentru investirea în vederea dezvoltării producției, cu majorarea capitalului social în mărimea scutirii acceptate.
 
Comentariile asupra proiectului sunt acceptate până la 22 iulie 2022.

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.