11
04 2016
938

Clienții vor putea anula operațiunea valutară în decurs de 30 de minute

În Republica Moldova clienții caselor de schimb valutar vor avea dreptul să anuleze operațiunile de schimb valutar în decurs de 30 de minute, informează Noi.md.

Parlamentul a aprobat în prima lectură amendamentele respective la Legea cu privire la reglementarea valutară.Conform modificărilor, clientul unităţii de schimb valutar este în drept să solicite revocarea operaţiunii de schimb valutar pînă la finalizarea operaţiunii, precum şi în decurs de 30 minute după finalizarea acesteia, dacă sînt respectate concomitent următoarele condiţii: în perioada indicată cursul de cumpărare/vînzare al valutei străine cumpărate/vîndute nu a fost modificat; solicitarea de revocare se face cu cel puțin 30 de minute înainte de finalizarea programului de lucru al unităţii de schimb valutar.

Operaţiunea de schimb valutar se consideră finalizată după primirea de către client de la unitatea de schimb valutar a mijloacelor băneşti şi a bonului de casă sau a altui document prevăzut de legislația fiscal.

Calcularea termenului de 30 minute se efectuează de la timpul indicat în bonul de casă.Revocarea operaţiunii de schimb valutar după finalizarea acesteia se efectuează în baza cererii scrise a clientului, la care se anexează bonul de casă.

Unitatea de schimb valutar este obligată să restituie clientului, imediat după depunerea cererii de revocare, mijloacele bănești primite în cadrul operațiunii de schimb valutar revocate, iar în cazul în care unitatea de schimb valutar nu dispune de mijloacele bănești necesare – cel tîrziu în următoarea zi lucrătoare.

via | www.noi.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.