28
06 2022
894

CNAS: drepturile cetăţenilor RM și FR în domeniul asigurării cu pensii nu sunt afectate

Casa Națională de Asigurări Sociale vine cu precizări ce țin de denunțarea de către Federația Rusă a Acordului privind garantarea drepturilor cetăţenilor din statele membre ale CSI în domeniul pensiilor, având în vedere multiplele adresări ale cetățenilor, precum și informațiile apărute în mass-media asupra acestui subiect.
 
Astfel, deși Federaţia Rusă a denunțat Acordul privind garantarea drepturilor cetăţenilor din statele membre ale CSI în domeniul pensiilor, care a fost semnat la Moscova la 13 mai 1992, faptul nu are incidenţă asupra cetăţenilor Republicii Moldova.

 

CNAS reamintește că asigurarea cu pensii a cetățenilor RM și a cetățenilor FR, precum și a membrilor familiilor lor, se efectuează în temeiul altui document – Acordului între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Federaţiei Ruse privind garanţiile drepturilor cetăţenilor în domeniul asigurării cu pensii, care a fost semnat la 10 februarie 1995. Acesta a fost pus în aplicare la 4 decembrie 1995 și nu a fost denunțat de nici o parte semnatară.

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.