25
06 2015
676

Companie chineză de transportare a containerelor își extinde serviciile în Republica Moldova

China Shipping Container Lines își extinde serviciile de transport de containere până în Moldova. Decizia transportatorului chinez este parte a inițiativei Guvernului de la Beijing de a reînvia Drumul antic al Mătăsii, cu ajutorul proiectelor Silk Road Economic Belt și 21st Century Maritime Silk Road.

Un acord în acest sens a fost deja semnat de compania chineză și Danube Logistics, investitorul general și operatorul Portului Internațional Liber Giurgiulești.

China Shipping Container Lines este al treilea transportator internațional de containere care oferă servicii de transport direct în Portul Internațional Liber Giurgiulești. Potrivit datelor oferite de Danube logistics, în 2014, transbordarea containerelor prin Portul Internațional Liber Giurgiulești a crescut cu 68%, constituind peste 11 000 TEU. Anul trecut, 57% din containerele importate au venit din China, iar 76% din containerele exportate au fost transportate din Portul Interațional Liber Giurgiulești spre piețele Asiei.

Decizia companiei China Shipping Container Lines de a oferi servicii de transport direct spre Moldova prin Portul Internațional Liber Giurgiulești reprezintă rezultatul colaborării noastre de succes din ultimii trei ani. De acum încolo, exportatorii moldoveni își vor putea livra mărfurile în containere simple sau frigorifice pe piețele internaționale, direct din Moldova, cu ajutorul companiei China Shipping Container Lines. În special, aceste servicii le vor fi de mare folos companiilor moldovenești care exportă produse agricole pe piețele în continuă dezvoltare din Asia și Golful Persic, a declarat președintele Danube Logistics, Thomas Moser.

Colaborarea noastră cu China Shipping Container Lines este primul proiect din strategia noastră de dezvoltare a Portului Internațional Liber Giurgiulești și transformare a acestuia într-un centru logistic și business park al noului Drum al Mătăsii. Acordul pe care l-am semnat astăzi ne va permite să începem dezvoltarea, pe teritoriul Portului Interațional Liber Giurgiulești, a unei zone speciale pentru investitorii chinezi care vor să acceadă nu doar pe piața moldovenească, dar și pe piețele Uniunii Europene și ale CSI, a mai adăugat Moser.

Compania Danube Logistics, investitorul general și operatorul Portului Interanțional Liber Giurgiulești, este deținută integral de compania olandeză Danube Logistics Holding BV.

via | agora.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.