04
03 2016
766

Conceptul actualizat al Expoziției naționale „Fabricat în Moldova” a fost discutat astăzi la CCI

Conceptul actualizat al expoziției Fabricat în Moldova a fost prezentat și discutat astăzi cu reprezentanți ai asociațiilor sectoriale și instituțiilor de stat partenere în organizarea expoziției și a programului de afaceri aferent.

„Expoziția „Fabricat în Moldova” se înscrie în logica activităților de interes public, de a oferi o platformă multifuncțională, care să cuprindă atât oportunități B2B sau de stabilire a noilor contacte de afaceri, cât și de relaționare cu autoritățile și consumatorii. Camera de Comerț și Industrie a demonstrat că are capacitatea de a mobiliza sectorul privat și de a organiza expoziții reușite și de amploare. Însă, după 15 ani, e nevoie de anumite schimbări pentru a oferi valoare adăugată mai mare atât vizitatorilor, cât și expozanților, în special din perspectiva sporirii exporturilor”, a declarat președintele CCI, Valeriu Lazăr.

Eugen Boico, contractat de Proiectului de Competitivitate al USAID pentru a actualiza conceptul expoziției, a subliniat că „Fabricat în Moldova” se vrea în continuare cea mai importantă expoziție din Moldova, ce ar pune în evidență performanțele în domeniul producției autohtone, o platformă unde se vor regăsi atât întreprinderile mari, cât și cele mici, sub sloganul „Mândria Moldovei”. „Combinând expoziția cu vânzare și expoziția de promovare a imaginii, Fabricat în Moldova este locul unde va vrea să ajungă orice producător, fie că are obiectivul de a lansa un produs nou, fie de a-și consolida autoritatea brandului”, a declarat Boico.

Schimbările în procesul de organizare a expoziției se vor axa pe patru dimensiuni: etapa de invitare a expozanților, organizarea și amplasarea acestora, sistemul de navigare prin pavilioanele expoziției și etapa de follow-up sau de relaționare cu clienții după încheierea evenimentului, utilizând cele mai moderne instrumente IT. În urma unui proces de consultare a părților interesate, inclusiv asociații de business și instituții de stat, către luna iunie a.c. urmează a fi stabilite regulile de participare la ediția 2017 a Expoziției „Fabricat în Moldova”, în luna septembrie, deschisă înscrierea expozanților, iar în luna noiembrie – lansată campania de promovare a acesteea.

Președintele Asociației Patronale din domeniul Industriei Ușoare (APIUS), Alexandra Can, și-a exprimat interesul Asociației de a contribui la actualizarea conceptului și a regulilor de participare la expoziție.

La rândul său, Președintele Asociației producătorilor de miere, Ștefan Condratiuc, a subliniat necesitatea de a promova, în cadrul expoziției, întreprinderile mici, aflate la început de cale, dar și programele de suport oferite IMM-urilor.

De remarcat că Expoziția „Fabricat în Moldova” este parte a unui eco-sistem de evenimente organizate de CCI, axate pe stimularea performanței în afaceri, printre acestea numărându-se concursul „Marca comercială a anului”, Premiul pentru realizări în domeniul calității și Gala Businessului Moldovenesc, la care sunt înmânate distincțiile din concursurile menționate.

Amintim că Expoziția „Fabricat în Moldova” este organizată de Camera de Comerț și Industrie din anul 2002, bucurându-se pe parcursul celor 15 ediții de cca 450 de mii de vizitatori. În anul curent, expoziția a avut un număr record de expozanți — cca 300, și vizitatori — cca 40 de mii. Totodată, la programul de afaceri aferent expoziției au participat cca 900 de întreprinderi, fiind organizate trei forumuri bilaterale – cu participarea companiilor din România, Ucraina și Belarus — și semnate cca 50 de contracte sau memorandumuri de înțelegere.

via | www.chamber.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.