07
10 2014
874

Consiliul Suprem de Securitate a decis: Moldova va avea propria Concepţie privind asigurarea securităţii informaţionale

Moldova va avea propria Concepţie privind asigurarea securităţii informaţionale. Este decizia luată astăzi la şedinţa Consiliului Suprem de Securitate. Documentul prevede crearea de către Guvern a unui centru care să prevină atacurile cibernetice.

Concepţia securităţii informaţionale va stabili politici clare de prevenire a atacurilor cibernetice asupra sistemului bancar şi asupra bazelor de date ale instituţiilor publice.

«Republica Moldova se află între două ţări care se află în topul celor mai des atacate din lume, vorbesc despre România şi Ucraina. Slavă Domnului, Moldova nu intră în lista. Vorbim despre conturi bancare, baze de date, dar mai des este la nivel personal pentru fiecare cetăţean. Nu s-a întâmplat nimic grav în Republica Moldova, se lucrează pentru prevenire», a zis ministrul Pavel Filip.

Membrii Consiliului Suprem de Securitate susţin că urmează să fie modificată şi legislaţia ţării.

Sunt o sumedenie de probleme care, cu părere de rău, nu sunt reglementate de lege. Această politică ar da posibilitatea de a unifica măsurile juridice, organizatorice, tehnice, tehnologice şi fizice de protecţie al spaţiului ciberneticii Republicii Moldova, a spus consilierul prezidenţial Alexei Barbăneagră.

Doar în perioada anilor 2010-2012, prejudiciul cauzat de fraudele informaţionale a fost de 13 milioane de lei.

via www.publika.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.