Știri

Costurile testelor la Covid19 vor deveni facilități neimpozabile

Plățile efectuate de către angajator pentru testarea salariaților în vederea identificării virusului SARS-CoV-2 constituie facilități neimpozabile acordate de angajator, aferent cărora nu urmează a fi calculate și achitate impozitul pe venit, contribuțiile de asigurări sociale de stat obligatorii și primele  de asigurare obligatorie de asistenţă medicală, datorate de angajator și angajați.

 

Cheltuielile suportate de către angajator pentru testarea salariaților în vederea identificării virusului SARS-CoV-2 se permit spre deducere, cu condiția confirmării documentare a acestora.

 

Ministerul Finanțelor a elaborat proiectul de lege pentru modificarea Legii nr.1164/1997  pentru punerea în aplicare a titlurilor I şi II ale Codului fiscal. Documentul prevede completarea art.24 din legea indicată cu prevederile citate supra.

 

Proiectul hotărârii de Guvern pentru aprobarea prevederilor respective a fost examinat astăzi în cadrul ședinței secretarilor de stat. Ținând cont de importanța documentului, se prevede punerea în aplicare a acestora la momentul publicării în Monitorul Oficial al RM, prin derogare de la art.56 din Legea cu privire la actele normative, conform căreia legile care modifică Codul fiscal, precum și pentru legile de punere în aplicare a titlurilor acestuia și a legilor ce țin de politica fiscală, data intrării în vigoare trebuie să survină nu mai devreme de 6 luni de la data publicării legilor respective.

Tot astăzi proiectul a fost propus pentru consultări publice.

 

Tatiana Smeșnaia

Instituții:

Publicaţia periodică "Monitorul Fiscal FISC.MD" | Ministerul Finanțelor al Republicii Moldova

3735 vizualizări

Data publicării:

08 Octombrie /2020 15:31

Domeniu:

Noutăți

0 comentarii

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon