17
06 2022
3049

Deducerea în baza bonului fiscal a cheltuielilor achitate cu cardul business

Cheltuielile ordinare și necesare suportate de contribuabil pe parcursul perioadei fiscale, neconfirmate documentar, pentru procurările care au fost achitate prin intermediul cardului de plată de afaceri (business), sunt permise spre deducere.
 
În Monitorul Oficial de astăzi, 17 iunie, a fost publicată și, prin derogare de la prevederile art. 56 alin. (2) din Legea nr. 100/2017 cu privire la actele normative, a intrat în vigoare Legea nr. 145 pentru modificarea art. 24 din Codul fiscal. Amintim, aceasta a fost aprobată de Parlament pe data de 2 iunie 2022.
 

Astfel, art.24 din CF a fost completat cu un alineatul 101., ce permite acceptarea bonurilor fiscale în calitate de documente contabile pentru agenții economici care procură mărfuri/servicii cu cardul corporativ. Așadar, bonul fiscal eliberat va putea servi ca document confirmativ pentru deducerea cheltuielilor.

 

Totodată, Guvernul, în următoarele 3 luni, urmează să aducă actele sale normative în concordanță cu prevederile legii publicate. 

4 comentariu

avatar
Se va permite si trecerea in cont a TVA in baza bonului fiscal pentru aceste procurari?
avatar
Bună ziua! Am transmis întrebarea Dvs în adresa specialistului și vom reveni cu răspunsul ulterior. Mulțumim!
avatar
Bună ziua! Răspunsul la întrebarea Dvs poate fi consultat în acest articol
Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.