10
04 2015
816

Dezbaterile privind majorarea tarifelor la electricitate şi gaz au fost amânate pentru săptămâna viitoare

Dezbaterile privind majorarea tarifelor la electricitate şi gaz, programate pentru astăzi la ANRE, au fost amânate pentru săptămâna viitoare. În schimb solicitările Gas Natural Fenosa şi Moldovagaz, rămân neschimbate. Operatorii cer o majorare a tarifelor de 50 la sută.

În cadrul consultărilor publice, care s-au desfăşurat săptămânile trecute la ANRE, reprezentanţii Gas Natural Fenosa, Moldovagaz, RED Nord şi RED Nord-Vest şi-au anunţat solicitările privind tarifele. Pentru lumină se cere o majorare a tarifului de 50-60%.

Iar cei de la Moldovagaz au cerut celor de la ANRE o majorare a tarifului cu 48%. Astfel, în cazul aprobării solicitării, tariful mediu ar putea fi 8 386 de lei pentru mia de metri cubi, faţă de 5 666 de lei cât este acum. Iar argumentele invocate de toţi operatorii, sunt aceleaşi: deprecierea leului, pierderile suportate şi datoriile acumulate.

Între timp, mai mulţi experţi au menţionat că, solicitările operatorilor sunt neargumentate.

Fostul viceministru al finanţelor Ştefan Creangă, a menţionat că ANRE este instituţia care trebuie să se expună dacă sunt sau nu justificate cererile operatorilor.

via | tv7.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.