09
10 2020
104

Fără stele

Din Normele metodologice şi criteriile de clasificare a structurilor de primire turistică cu funcţiuni de cazare şi de servire a mesei, aprobate prin Hotărîrea Guvernului nr. 643/2003   vor fi excluse prevederile ce țin de clasificarea pe categorii a structurilor de primire turistică cu funcții de servire a mesei. Ministerul Economiei și Infrastructurii a elaborat proiectul de modificare a HG nr.643/2003, fiind propusă anularea categoriilor (stelelor), clasificarea structurilor fiind asigurată pe tipuri, în funcție de serviciile ce sunt prestate consumatorilor.

 

Astfel, din capitolul III al Normelor noțiunea de „Categorii de clasificare: 1, 2, 3, 4, 5 stele” va fi exclusă de la toate structurile enumerate (restaurant clasice, vânătorești, zahane, lacto-vegetariene sau cu program artistic; berării; baruri; bufeturi etc.).

 

Necesitatea modificărilor propuse derivă din prevederile Legii nr. 231/2010  cu privire la comerțul interior1, care sunt puse în aplicare din 29 iulie 2020, fiind asigurată o abordare echitabilă față de unitățile de alimentație publică amplasate în structuri de primire turistică și cele amplasate în afara unităților de cazare.

 

______________

1 Articolul 11. Alimentaţia publică

(1) Alimentația publică se desfășoară în unități specializate, care se clasifică pe tipuri, în funcție de serviciile prestate consumatorilor.

 

Autorii proiectului consideră că excluderea obligativității de clasificare pe categorii (stele) a structurilor de primire turistică cu funcții de servire a mesei reduce din povara statului asupra mediului de afaceri.

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.