Știri

Fluctuațiile numărului mediu al salariaților

Numărul mediu al salariaților în trimestrul I al anului 2021 s-a diminuat cu 0,2% față de aceeași perioadă a anului precedent. Totodată, conform datelor Biroului Național de Statistică, în unele activități economice în perioada de referință au fost înregistrate fluctuații considerabile ale numărului mediu de salariați.

 

Comparativ cu trimestrul I din anul 2020, cele mai semnificative scăderi ale numărului mediu de salariați în ianuarie-martie curent au fost înregistrate în activitățile de cazare și alimentație publică – cu 21,2%; alte activități de servicii – cu 12,6%; agricultură, silvicultură și pescuit – cu 8,5%.

 

Datele oficiale denotă că, în perioada analizată, cele mai semnificative creșteri a numărului de salariați s-au înregistrat în domeniile construcții – cu 12,3% și informații și comunicații – cu 11,8%.

 

Dacă comparăm datele din trimestrul I al anului 2021 cu cele din trimestrul IV al anului precedent, numărul mediu al salariaților a înregistrat o creștere cu 0,5%, cele mai mari fiind înregistrate în sectoarele informații și comunicații – cu 12,7% și tranzacții imobiliare – cu 5,9%.

 

Scăderi ale numărului mediu de salariați în trimestrul I din anul curent față de trimestrul IV din anul 2020 au fost înregistrate în industria extractivă – cu 8,5%; agricultură, silvicultură și pescuit – cu 6,7%; alte activități de servicii – cu 6,6%.

Tatiana Smeșnaia

Instituții:

Publicaţia periodică "Monitorul Fiscal FISC.MD" | Biroul Naţional de Statistică al RM

330 vizualizări

Data publicării:

03 Iunie /2021 08:00

Domeniu:

Noutăți

0 comentarii

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon