10
09 2014
1149

Guvernul a exclus băncile din procesul de acordare a creditului oferit de Polonia

Guvernul Republicii Moldova a exclus băncile din procesul de acordare a creditului în sumă de 100 de milioane de euro oferit de Polonia în scopul susţinerii sectorului agrar. Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la datele oferite de Guvern, de repartizarea banilor se vor ocupa două structuri: Agenţia pentru Intervenţii şi Plăţi în Agricultură şi Biroul pentru implementarea proiectului 2KR. Explicînd decizia Guvernului, premierul Iurie Leancă a menţionat luni, în cadrul unei emisiuni la TV7, că, din cauza faptului că băncile percep un comision pentru prestarea serviciilor, ceea ce duce la scumpirea resurselor creditare, a fost luată decizia ca aceste credite să fie acordate de instituţiile de stat.
Pentru producătorii agricoli aceste resurse oferite din creditul polonez vor fi ceva mai ieftine, avînd în vedere că nu vor exista comisioanele băncilor, a spus Leancă, precizînd că dobînda pentru credite va fi la nivelul de 1%.
Guvernul Poloniei a acordat Moldovei un credit de 100 de milioane de euro pentru un termen de 25 de ani, cu o dobîndă de 0,15% şi o perioadă de graţie de 5 ani.

via www.noi.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.