05
09 2014
1205

În Portul Giurgiuleşti s-a deschis primul terminal feroviar de transbordare a carburanţilor

Primul terminal feroviar din Moldova pentru primirea şi transbordarea produselor petroliere a fost deschis joi în Portul Giurgiuleşti.

Agenția «Infotag» relatează că terminalul a costat 2 milioane de euro, acordaţi de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) şi Moldova Agroindbank (MAIB).

Directorul MAIB, Serghei Cebotari, şi şeful reprezentanţei BERD în Moldova, Julia Otto, au evaluat pozitiv deschiderea terminalului, ţinînd cont de faptul că volumul comerţului din port în ultimele şase luni s-a dublat.

La ceremonia de deschidere a terminalului a venit un tren cu 16 rezervoare cu o masă totală de 600 de tone, care a adus din România benzină şi motorină pentru compania Petrom Moldova. Terminalul dispune atît de o linie europeană, cît şi de una de tip sovietic, existentă în Republica Moldova.

Acest lucru permite primirea şi transbordarea mărfurilor atît în Europa, cît şi în Moldova, şi mai departe în CSI.

Investitor general şi operatorul Portului Internaţional Liber Giurgiuleşti este ICS Danube Logistics SRL. În decembrie 2004 el a semnat un acord de investiţii cu Guvernul Republicii Moldova pentru construirea portului. Acţionari ai Danube Logistics sînt compania olandeză Danube Logistics Holding BV şi BERD.

via www.noi.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.