14
04 2015
1261

Încă cinci întreprinderi din Moldova vor beneficia de facilități la achitarea TVA și a taxelor vamale

Încă cinci întreprinderi din Moldova vor beneficia de dreptul la „vacanță fiscală” de pînă la 180 de zile la achitarea TVA și taxelor vamale, iar numărul lor total a sporit pînă la 13, relatează Noi.md. În lista agenților economici menționați, aprobată de Guvern, au fost incluși suplimentar companiile: Mobile, Nefis, Cartnord, Miva Production și Portavita.

După cum a menționat vicepremierul, ministrul Economiei, Stephane Bride, aceste întreprinderi au fost selectate, deoarece corespund în ansamblu condițiilor Regulamentului cu privire la modul de prelungire a termenului de plată a TVA şi a taxei vamale, pentru perioada ciclului de producere, dar nu mai mult de 180 de zile, la materia primă, materialele, accesoriile, ambalajul primar şi articolele de completare importate, adoptat anterior de Guvern.

Primele opt întreprinderi care au obținut dreptul la „vacanță ” la achitarea TVA și a taxelor vamale pe un termen de pînă la 180 de zile au fost companiile Raut, Master Teh, Topaz, Miso Textile, Miolinart Grup, Arnaut Petrol, Alfa-Nistru și Infinitextil.

Potrivit Regulamentului, dacă pînă la expirarea termenului de 180 de zile a avut loc exportul mărfurilor obţinute din prelucrarea materiei prime, materialelor, accesoriilor, ambalajului primar şi articolelor de completare importate, TVA şi taxele vamale aferente acestora nu se încasează în bugetul de stat. Astfel, se exclude chiar și distragerea temporară a mijloacelor bănești din fluxurile financiare ale agentului economic.

via | www.noi.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.