26
08 2014
1085

Informațiile despre 150.000 de companii din Moldova vor fi făcute publice on-line

Informaţia cu caracter public privind agenții economici înregistrați în Republica Moldova va fi publicată pe portalul datelor deschise www.date.gov.md. Publicarea vizează datele din Registrul de Stat al Unităţilor de Drept menţinut de Camera Înregistrării de Stat, care urmează să fie deschise publicului începând cu 1 octombrie 2014.

În prezent, accesul la această informație cu caracter public este limitat, iar pentru obținerea ei solicitanții trebuie să achite plăți ale căror mărime variază de la 36 până la 540 lei în dependență de tipul și termenul de obținere a acesteia. Începând din octombrie, informația va fi disponibilă online fără aplicarea unui tarif. În Republica Moldova sunt înregistrate circa 150. 000 de întreprinderi.

Astfel, va fi publicată informația despre domeniile de activitate a întreprinderilor comerciale din Republica Moldova, datele de contact, data înregistrării, lista conducătorilor și sediul acestora pentru toate entitățile înregistrate la Camera Înregistrării de Stat.

Datele însă nu vor cuprinde și Gospodăriile Țărănești, înregistrarea cărora se efectuează de autoritățile publice locale, precum și datele cu caracter personal. Informațiile urmează să fie actualizate cel puțin lunar.

Necesitatea acestei intervenţii a fost identificată în cadrul şedinţelor Consiliului Economic al Prim-ministrului, iar publicarea datelor se implementează urmare a unei indicaţii semnate recent în acest sens de Premier.

via agora.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.