28
07 2015
908

Instanța de judecată a confirmat legalitatea cererii ANRE de retragere a licenței unei companii petroliere

Judecătoria sectorului Rîşcani a emis o hotărîre prin care a confirmat legalitatea cererii Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) privind retragerea licenţelor deţinute de compania „Agrocom Oil” pentru comercializarea cu amănuntul a benzinei şi motorinei şi a gazului lichefiat, informează Noi.md.

Cauzele principale ale aplicării acestei sancţiuni sînt prezentarea documentelor neautentice la obținerea licențelor de către „Agrocom Oil” şi neexecutarea de către compania respectivă a prescripţiilor ANRE privind prezentarea documentelor necesare pentru extinderea sferei de desfăşurare a activităţii licenţiate pentru comercializarea cu amănuntul a produselor petroliere la staţiile de alimentare.

Încălcările comise de „Agrocom Oil” reprezintă temei legal pentru retragerea licențelor în baza Legii privind piața produselor petroliere și Legii privind reglementarea prin licențiere a activității de întreprinzător.

Pentru a obține licență pentru desfășurarea activităţii la şapte stații PECO ipotecate, „Agrocom Oil” a prezentat ANRE un acord al creditorului ipotecar BC „Comerţbank”, prin care aceasta își exprimă acordul privind darea în locațiune a stațiilor de alimentare a automobilelor de către SRL ”M.A.V.- ENERG”. Ulterior, ANRE a constatat că dreptul ipotecar asupra staţiilor de alimentare la care desfășoară activitatea „Agrocom Oil” a fost cesionat de „Comerţbank” către SRL ”Invest Petrol” prin contractul de cesiune a creanței, ceea ce înseamnă că banca respectivă nu putea să-și dea acordul privind darea în locațiune a unor imobile, asupra cărora nu are nici un drept, dreptul de creanță asupra stațiilor PECO fiind cesionat. Acest fapt a fost confirmat de „Comerţbank”.

Hotărîrea Judecătoriei sectorului Rîşcani este cu drept de atac în ordine de apel în Curtea de Apel Chişinău în termen de 30 de zile de la data pronunţării dispozitivului hotărîrii primei instanţe de judecată.

„Agrocom Oil” a obţinut licenţa pentru comercializarea cu amănuntul a benzinei şi motorinei la staţiile de alimentare la 16 mai 2014, iar licenţa pentru comercializarea cu amănuntul a gazului lichefiat la staţiile de alimentare la 19 iunie 2014.


via | www.noi.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.