20
11 2015
577

La Criuleni a fost lansat un proiect de parteneriat între autorităţile locale din Moldova şi România

Reprezentanţi ai autorităţilor publice locale din Moldova şi România au decis să-şi consolideze relaţiile de colaborare în cadrul unui parteneriat de administraţie modernă. Mai multe posibilităţi în acest scop au fost discutate la Criuleni, relatează Moldpres.

Oportunităţile de cooperare au fost examinate la Adunarea generală comună a Uniunii Consiliilor raionale din Moldova şi Uniunii Naţionale a Consiliilor judeţene din România. La reuniune a fost lansat proiectul “Parteneriat pentru consolidarea relaţiilor între comunităţile locale române din stînga şi dreapta Prutului”.

Prezent la eveniment, ambasadorul României la Chişinău, Marius Lazurca, a subliniat că pledează pentru accelerarea reformelor şi intensificarea cooperării bilaterale dintre autorităţile locale. Sîntem dispuşi să susţinem o colaborare pentru dezvoltarea unei administraţii moderne, a menţionat diplomatul.

La rîndul său, Ion Stratulat, viceministru în exerciţiu al Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, a relevat că proiectul va oferi noi posibilităţi de dezvoltare regională. În cadrul acestui parteneriat autorităţile locale vor putea încheia contracte pentru atragerea investiţiilor ce vor fi folosite pentru realizarea programelor de dezvoltare comunitară şi crearea locurilor de muncă, a specificat Stratulat.

via | moldpres.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.