24
06 2022
147

Locuințe sociale: conceptul unui nou proiect

Republica Moldova va beneficia de un grant în valoare de 49 mii еuro din partea  Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei pentru efectuarea studiului de fezabilitate și a activităților necesare pentru realizarea unui proiect de construcție a locuințelor sociale.
 
Parlamentul a votat în cadrul ședinței din 23 iunie curent, în lectura a doua, cu 76 de voturi, proiectul de lege pentru ratificarea Acordului de grant dintre Republica Moldova și Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei pentru realizarea asistenței tehnice Activități preparatorii aferente unui proiect privind locuințele sociale”.

 

În perioada anilor 2013-2021, în baza unui Acord-cadru de împrumut dintre Guvernul RM și Banca de Dezvoltare pentru realizarea Proiectului de construcție a locuințelor pentru păturile socialmente vulnerabile în 12 raioane au  fost construite 556 de locuințe sociale, iar până la sfârșitul anului curent vor fi finalizate încă 121 de locuințe.

 

În acest sens, la recomandarea Băncii de Dezvoltare a fost elaborat conceptul unui nou proiect, care pe lângă construcția locuințelor sociale conține și alte componente, cum ar fi construcția/renovarea căminelor studențești și profesionale și a azilurilor pentru bătrâni și persoanele cu dizabilități. Astfel, s-a stabilit necesitatea elaborării unui studiu de fezabilitate privind oportunitate lansării fazei III a Proiectului.

 

Acordul va intra în vigoare la data finalizării procedurilor interne necesare și va avea efect retroactiv în ceea ce privește costurile suportate de la 1 decembrie 2021, fiind valabil până la 31 iulie 2022.

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.