23
02 2016
575

Mai multe orașe printre care Bălți, Soroca și Sângerei riscă să rămână fără apă potabilă

Un șir de localități din nordul țării printre care orașele Soroca și Sângerei, dar și municipiul Bălți, riscă să rămână fără de apă potabilă.

Asta după ce Curtea de Apel Bălți a declarat Întreprinderea de Stat „Acva-Nord” în insolvabilitate, pentru datorii de peste 85 de milioane de lei.

Totodată, Societățile pe Acțiuni „Regia Apă-Canal Bălți” și „Regia Apă-Canal Soroca”, riscă a intra în insolvabilitate în viitorul apropiat, transmite realitatea.md.

Despre aceasta a anunțat deputatul Elena Bodnarenco, președinte al Comisiei parlamentare administrație publică, dezvoltare regională, mediu și schimbări climatice, pe pagina sa de Facebook, care a publicat și o copie a hotărârii Curții de Apel Bălți în această privință.

Potrivit deputatului, datoriile ÎS „Acva Nord” pentru energia electrică consumată, dar și taxele bugetare, depășesc 85 de milioane de lei. Totodată, datoriile „Regia Apă-Canal Bălți” și „Regia Apă-Canal Soroca” față de „Acva Nord” depășesc 90 de milioane de lei. Astfel, în viitorul apropiat și aceste două întreprinderi ar urma să intre în insolvabilitate.

Situația financiar-economică a acestor întreprinderi se înrăutățește pe durata a câtorva ani, dar niciunul dintre Guvernele Greceanîi, Filat, Leancă, Gaburici nu a găsit soluții pentru rezolvarea problemei, a mai menționat deputatul pe rețeaua de socializare.

via | evzmd.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.