05
04 2016
658

Marea Britanie va implementa în Moldova proiecte în cadrul Fondului pentru buna guvernare

Ambasada Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord a anunțat lansarea în Republica Moldova a Fondul pentru buna guvernare.

Potrivit Ambasadei Marii Britanii de la Chișinău, Fondul pentru buna guvernare, iniţiat de Guvernul Marii Britanii, va susţine măsurile anticorupţie, îmbunătăţirea mediului de afaceri, reforma justiţiei, reformele din sectoarele-cheie (sectorul bancar şi cel energetic), consolidarea statului de drept şi va acorda suport pentru presa independent.

Fondul pentru buna guvernare a fost creat în martie 2015 şi are ca scop susţinerea Republicii Moldova, a Ucrainei, Georgiei, Bosniei și Herţegovina și a Serbiei în ceea ce privește sporirea capacității de rezistenţă la șocurile externe și interne, atît din punct de vedere politic, cît și economic.

În rezultatul activității Fondului populaţia va deveni mai activă şi mai informată, iar guvernarea mai responsabilă şi mai deschisă, ceea ce va facilita atragerea investiţiilor în economia Moldovei şi crearea de noi locuri de muncă.

Lansarea oficială a programului va avea loc la 18 Aprilie 2016, în incinta „Radisson Blu Leogrand Hotel”. La conferinţă vor participa: Simon McDonald, secretar de stat permanent, șef al serviciului diplomatic, Phil Batson, ambasadorul Marii Britanii în Moldova, Daniel Graymore, șef al Departamentului FBG (Fondul pentru buna guvernare), Thomas Pedrick, reprezentantul „Pricewaterhouse Coopers UK”, precum și reprezentanţi ai autorităţilor din Republica Moldova.

via | noi.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.