19
04 2016
526

Marfa din Iran spre țările europene va putea fi transportată prin intermediul CFM

Un nou coridor marfar ar putea fi creat între Iran — Azerbaidjan – Georgia – Marea Neagră — Portul Constanța, în așa fel încât mărfurile iraniene să fie preluate din port și transportate pe Dunăre în Europa. Un anunț în acest sens a fost făcut de reprezentanții întreprinderii de stat „Calea Ferată a Moldovei”.

Potrivit unui comunicat de presă, directorul General al Î.S. „Calea Ferată din Moldova”, Iurii Topala, a participat în cadrul unei reuniuni a administrațiilor feroviare din România, Republica Moldova, Georgia, Azerbaidjan. De asemenea, la întrunire a fost prezent reprezentantul Misiunii Diplomatice a Iranului în România, precum și șeful Portului Maritim Constanța, Valeriu Nicolae Ionescu. În cadrul acestei întruniri s-a și discutat crearea coridorului marfar.

Obiectivul conducerii CFM este atragerea unor noi volume de mărfuri care să tranziteze Republica Moldova, prin preluarea mărfurilor pe cale ferată din portul fluvial Giurgiulești (via Portul maritim Constanța). Este de menționat faptul că năzuințele membrilor forumului au fost protocolate.

Reprezentanții CFM menționează că mărfurile iraniene pot ajunge la moment în statele Europei Centrale și de Vest în mai mult de o lună, pe când coridorul oferă oportunitatea transportării lor în mai puțin de 2 săptămâni.

via | www.bani.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.