17
03 2016
628

Mediul de afaceri din nordul țării va fi instruit în implementarea DCFTA

Mediul de afaceri din regiunea de nord a Republicii Moldova va beneficia, la 24 martie curent, de o sesiune practică privind provocările și oportunitățile aferente implementării Zonei de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător UE – Moldova (ZLSAC / DCFTA), precum și modalități de aplicare la sursele existente de finanțare și susținere a antreprenorilor în contextul implementării DCFTA.

Totodată, în contextul implementării DCFTA, antreprenorii vor fi informați despre regimuri și măsuri comerciale curente, infrastructura calității, inclusiv aspecte practice aferente standardelor sanitare și fitosanitare, standarde sanitarveterinare, etc.

Subiectele incluse în agenda sesiunii vor fi susținute de către experți de renume în domeniu, alături de reprezentanți ai Ministerului Economiei al Republicii Moldova, care vor răspunde și la întrebări din partea antreprenorilor privind derularea afacerii în contextul implementării DCFTA. Menționăm că implementarea DCFTA include o serie de prevederi care vizează reformarea comerțului și politicilor comerciale ale Republicii Moldova, care vor viza modernizarea economică a țării.

Evenimentul este organizat în contextul programului UK – MD: Asistență pentru reforme, iar seminarele se vor desfășura în mai multe regiuni ale țării cu scopul de a informa antreprenorii despre beneficiile, provocările şi impactul pe care îl are DCFTA asupra activităţii acestora. Anterior, o cercetare calitativă privind nevoile mediului de afaceri din țară privind DCFTA a demonstrat că cca 67% din respondenți cunosc foarte puțin sau nu cunosc despre DCFTA.

Instruiri similare vor avea loc si la Soroca, Ceadâr-Lunga, Ungheni și Chișinău.

via | www.realitatea.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.