17
02 2016
922

Ministerul Tineretului şi Sportului a anunţat cîştigătorii unui concurs de proiecte

Ministerul Tineretului şi Sportului al Republicii Moldova (MTS) a făcut publică lista cîştigătorilor «Proiectului de granturi 2016». Învingători au devenit 22 de organizaţii de tineret din Moldova.

Șeful Direcţiei tineret al MTS, Ion Donea, a spus că scopul Proiectului de granturi este de a susţine şi dezvolta sectorul neguvernamental de tineret din Moldova. Costul total al proiectului, ținînd cont de experienţa anilor precedenţi, se va estima la aproximativ 4 milioane de lei, iar suma exactă va fi stabilită odată cu semnarea contractului cu cîştigătorii proiectului.

Ion Donea a explicat că pentru participare la concurs au fost admise organizaţiile neguvernamentale de tineret din Moldova care desfăşoară proiecte şi iniţiative de tineret cu impact la nivel naţional şi regional.

În procesul de selectare a proiectelor, comisia a ţinut cont de cîteva criterii, cum ar fi capacitatea organizaţiei de realizare a proiectului, concordanţa între scop, obiective, indicatori şi activitate, definirea clară a participanţilor şi beneficiarilor. Bugetul estimat urma să fie realist şi în concordanţă cu activităţile planificate şi durabilitatea proiectului, a spus Donea.

În cadrul Programului de granturi pentru anul 2016 au fost susţinute proiectele care vor contribui la implementarea planului de acţiuni al Strategiei naţionale de dezvoltare a sectorului de tineret 2020 în baza a patru priorităţi: participarea tinerilor, serviciile pentru tineri, oportunităţile economice pentru tineri, consolidarea sectorului de tineret, a adăugat Ion Donea.

Finanţarea proiectelor se stabileşte în urma negocierilor cu fiecare organizaţie în parte, şi se efectuează în trei tranşe. După fiecare tranşă acordată, primim un raport al activităţii desfăşurate, conform unui calendar stabilit de către Minister, dacă toate obiectivele au fost îndeplinite, atunci urmează următoarea tranşă, a spus Donea.

Întrebat despre lista proiectelor în aşteptare, Donea a explicat că la aprobarea Bugetului de Stat, dacă Ministerul va dispune de surse financiare suplimentare, atunci şi cei din lista de aşteptare vor beneficia de finanţare.

Printre cîştigătorii concursului se numără Asociaţia Europeană a Tinerilor Antreprenori cu proiectul «Dezvoltarea şi consolidarea abilităţilor antreprenoriale în rîndul tinerilor prin oferirea de acces la reţelele de antreprenori şi instruire», Consiliul Naţional al Tineretului din Moldova cu proiectul «Consolidarea şi fortificarea instituţională a organizaţiilor din sectorul asociativ de tineret», Institutul de Instruire în Dezvoltare «MilleniuM» cu proiectul «Promovarea educaţiei non-formale de calitate în domeniul tineret».

via | www.infotag.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.