09
10 2014
1674

Ministrul Transporturilor cere ca drumul Chişinău-Giurgiuleşti să fie practicabil cît mai curînd

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari, a cerut astăzi reprezentanţilor companiei care se ocupă de reabilitarea drumului Chişinău-Giurgiuleşti să finiseze lucrările pînă la începutul sezonului rece, astfel încît să nu mai existe dificultăţi în trafic, informează MOLDPRES.

Potrivit lui Botnari, este necesar de asigurat un trafic rutier cît mai rapid între Chişinău şi Giurgiuleşti, fiindcă volumul de mărfuri care trece prin Portul Giurgiuleşti se măreşte de la an la an.

„Finanţarea acestui proiect este asigurată de partenerii europeni şi nu vom admite tergiversarea nejustificată a lucrărilor. Am avertizat compania de necesitatea finalizării lucrărilor pe partea de carosabil pînă la finele acestui an”, a declarat ministrul Vasile Botnari, aflat astăzi într-o vizită de lucru pe traseul naţional Chişinău-Giurgiuleşti.

Ministrul Transporturilor a subliniat că modernizarea acestui traseu este foarte binevenită şi în Găgăuzia.

Proiectul de reabilitare a drumului Chişinău-Giurgiuleşti prevede şi amenajarea trotuarelor, bordurilor, şanţurilor de evacuare a apei, iluminatului public în satele de pe traseu. Iată că parteneriatele noastre cu instituţii europene au beneficii concrete şi pentru locuitorii UTA Găgăuzia, a explicat Botnari.

Reabilitarea traseului Chişinău-Giurgiuleşti a început în martie 2013. Primii 55 de km pe segmentul Comrat-Ciumai, cu o investiţie de 25 milioane de euro, urmează să fie daţi în exploatare pînă la finele acestui an. O altă porţiune de drum de 31 km pe segmentul Ciumai-Slobozia Mare, costul căreia se ridică la 18,8 milioane de euro, va fi finalizată în 2016.

via moldpres.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.