15
07 2014
1295

Moldova va prelungi cu un an valabilitatea înlesnirilor la impozitarea depozitelor bancare

Autorităţile moldoveneşti intenţionează să prelungească cu un an termenul de valabilitate a legii ce prevede scutirea de impozitare a dobânzilor depozitelor bancare. Anunţul a fost făcut luni de preşedintele comisiei parlamentare pentru economie, buget şi finanţe, Veaceslav Ioniţă. Potrivit agenţiei „INFOTAG”, el a spus la şedinţa comisiei că „cetăţenii Moldovei nu sunt atât de bogaţi pentru a achita impozite pentru dobânzile obţinute din depozitele bancare”.
Din 1 ianuarie 2015 expiră termenul de valabilitate a legii ce prevede excepţii de la Codul Fiscal în privinţa impozitării dobânzilor. Intenţionăm să luăm măsuri pentru a păstra situaţia actuală şi să prelungim valabilitatea acestei legi. Majoritatea oamenilor tind să-şi păstreze banii, cum se obişnuieşte la noi, pentru „zile negre”. Cred că prelungirea termenului de valabilitate a înlesnirilor pentru deponenţi este o decizie corectă, a spus Ioniţă.
Potrivit spuselor deputatului, „următoarea convocare a parlamentului va examina mai minuţios această situaţie, pentru a lua o decizie finală”.
Deoarece acum parlamentul deja nu are timp, vom prelungi aceste înlesniri pentru un an. Pe lângă avantajele pentru cetăţeni, stimulăm şi creşterea economică. Consider că prelungirea pe viitor a înlesnirilor cu 10 ani va influenţa pozitiv atât economia, cât şi bunăstarea cetăţenilor, deoarece nivelul economiei noastre nu este atât de înalt pentru a proceda altfel, este convins şeful comisiei.

via www.infotag.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.