Știri

Norme noi de consum de combustibil şi lubrifianţi în transportul auto

Coeficienții de rectificare pentru funcţionarea transportului auto în orașe prevăzuți în Normele de consum de combustibil pentru automobile de destinaţie generală din cadrul Normelor de consum de combustibil şi lubrifianţi în transportul auto sunt modificați. Ministerul Economiei și Infrastructurii a publicat în „Monitorul Oficial” de astăzi, 8 mai, Ordinul nr.81 din 27 aprilie 2020 cu referire la modificarea Ordinului nr. 172/2005 Ministerului Transporturilor și Gospodăriei Drumurilor.

Documentul în redacția nouă se aplică pentru calcularea consumurilor de combustibil pentru unitățile de transport, care nu dispun de calculatoarele de bord sau dispozitivele specializate de evidență a consumului de combustibil. În cazul în care unitățile de transport nu sunt dotate cu calculatoarele sau dispozitivele specializate, consumul de combustibil se stabilește în baza Normelor de consum de combustibil şi lubrifianți în transportul auto. În redacție nouă este prezentată și Anexa la Ordin, care indică normele de consum și tipul combustibilului (Autoturisme de mărci străine).

Totodată, sunt aprobați coeficienții de rectificare din normele de consum pentru funcționarea transportului auto în orașe: • cu populația de peste 3,0 milioane de locuitori – până la 30%; • cu populația de la 1,0 până la 3,0 milioane de locuitori – până la 25%; • cu populația de la 250 mii până la 1,0 milion de locuitori – până la 20%; • cu populația de la 100 mii până la 250 mii de locuitori – până la 15%; • cu populație până la 100 mii locuitori – până la 10% (în orașe şi orășele dotate cu semafoare şi alte semne rutiere de circulaţie).

Documentul indică și coeficientul de rectificare la funcţionarea automobilelor speciale; la deplasarea automobilelor cu regim prioritar de circulaţie dotate cu dispozitivele de semnalizare luminoasă şi semnalul sonor special, cu depășirea limitelor de viteză stabilite etc.

Tatiana Smeșnaia

Instituții:

Publicaţia periodică "Monitorul Fiscal FISC.MD" | Ministerul Economiei

11292 vizualizări

Data publicării:

08 Mai /2020 09:30

Domeniu:

Noutăți

0 comentarii

icon icon icon
icon
icon icon icon icon icon
icon
icon