23
03 2016
799

Numărul genurilor de activitate de întreprinzător reglementate prin licențiere a fost redus

Activitatea burselor de mărfuri, de confecționare și distrugere a ștampilelor, precum și cea de depozitare a cerealelor cu eliberarea certificatelor de depozit pentru cereale vor fi excluse din lista genurilor de activitate antreprenorială licențiate, potrivit unui proiect de modificări și completări în Legea privind reglementarea prin licențiere a activității de întreprinzător, aprobat în ședința de de astăzi a Guvernului.

Precum a menționat Vicepremierul și Ministrul economiei Octavian Calmâc reducerea numărului genurilor de activitate de întreprinzător licențiate se înscrie în contextul simplificării reglementărilor care vizează activitatea agenților economici.

De asemenea, luând în considerare efectele intrării în vigoare a Codului transportatorilor, termenul licenței eliberate pentru transportul auto de călători în folos public, este prevăzut a fi de 8 ani.

Altă modificare și completare se referă la genul de activitate ”jocuri de noroc” și constă în substituirea cuvântului ”unitate” cu ”post”(de joc). Explicația este, că în ultimii ani, în Moldova se importă aparate de joc sofisticate, care includ mai multe posturi de joc ( 2-4 posturi de joc) și la care participă concomitent mai mulți jucători, însă taxa de licență este achitată pentru o ”unitate”. Astfel, că substituirea cuvintelor nominalizate, va contracara fenomenul reducerii taxelor de licențiere la desfășurarea activității de întreprinzător ”jocuri de noroc”.

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.