17
10 2014
1047

O companie elveţiană investeşte la Soroca într-o fabrică ce produce huse pentru marii producători europeni de automobile

Prim-ministrul Iurie Leancă a efectuat, în după-amiaza zilei de ieri, o vizită la o întreprindere care produce huse pentru autoturisme, informează MOLDPRES cu referire la Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Guvernului.

Este vorba despre întreprinderea cu capital elveţian „Tommy Tex” din oraşul Soroca. Grupul de companii ale aceluiaşi investitor deţine fabrici şi în România, Serbia, Tunisia, Mexico şi SUA.

Investitorul a primit propunerea de a intra pe piaţa muncii din Republica Moldova în primăvara anului curent. În scurt timp, la Soroca au fost angajaţi la confecţionarea huselor pentru automobile europene mai bine de o sută de persoane care ridică lunar un salariu mediu de circa patru mii de lei. Investitorul intenţionează să-şi mărească cifra de afaceri şi să angajeze, în mai puţin de doi ani, 1300 de oameni.

Administratorul întreprinderii, italianul Gregorio Isgro, a menţionat, în cadrul discuţiei cu Prim-ministrul Iurie Leancă, că în prezent se investeşte în reconstrucţia spaţiului, cu o suprafaţă de peste 11 mii de metri pătraţi, unde va fi confecţionată şi depozitată marfa. Gregorio Isgro s-a arătat mulţumit de calitatea muncii prestate de angajaţii moldoveni.

În context, Premierul Iurie Leancă a remarcat importanţa atragerii investitorilor în economia naţională şi creării unui mediu propice pentru realizarea acestui obiectiv.

via www.gov.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.