21
08 2014
739

Populaţia a depus în bănci în iulie cu 400 milioane de lei mai mult decît în luna precedentă

Persoanele fizice au depus, în luna iulie, în conturi de depozit la termen peste 2,2 miliarde de lei, cu circa 400 milioane de lei mai mult decît în luna precedentă, potrivit datelor Băncii Naţionale a Moldovei (BNM), informează MOLDPRES.

Ne puteam aştepta la această creştere, după ce în ultimele trei luni au venit mai mulţi bani de la migranţii care muncesc peste hotare, explică factorii bancari. În iulie, depozitele în valută au înregistrat un avans de aproape un sfert faţă de luna precedentă.

Statisticile BNM mai relevă că populaţia a făcut în luna trecută mai multe economii în valută, în timp ce în iunie situaţia a fost inversă, depunerile în lei moldoveneşti au depăşit în sumă pe cele în valută străină.

Băncile moldoveneşti au atras în luna iulie depozite la termen în lei moldoveneşti şi valută străină de la persoanele juridice şi cele fizice în sumă totală de circa 3,16 miliarde de lei, cu 150 milioane mai mult decît în iunie, potrivit BNM.

Ponderea depozitelor atrase la termen în moneda naţională de la persoanele fizice a constituit în perioada respectivă 70.1 la sută din totalul depozitelor atrase la termen în moneda naţională, majorîndu-se cu 19.2 puncte procentuale faţă de luna precedentă. Rata medie ponderată a dobînzii aferente acestora a constituit 7.69 la sută.

via moldpres.md

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.