21
10 2015
1675

PP ”Monitorul Fiscal FISC.md” – un nou nivel de comunicare

Săptămîna trecută, devenind deja o tradiție pentru echipa PP ”Monitorul Fiscal FISC.md”, autorii revistei, membrii Colegiului de redacție, Grupului de lucru și redacției tehnice au participat la o întîlnire neformală sub genericul ”PP ”Monitorul Fiscal FISC.md” – un nou nivel de comunicare”.

Începînd cu fondarea PP ”Monitorul Fiscal FISC.md”, printre scopurile echipei a fost prezentarea cititorilor revistei a unei platforme deschise pentru discuții transparente referitor la acele situații practice, mai dificile, care apar la entități în cadrul implementării legislației fiscale în vigoare, precum și a celor cu caracter fiscal administrativ.

O posibilitate optimă pentru astfel de comunicare o reprezintă site-ul ediției, lansat în iulie 2013, în structura căruia sunt prevăzute cîteva modalități de interacțiune între autorii revistei și cititorii acesteia: modulul ”Adresează-ne o întrebare” – serviciu deschis pentru oricare vizitator al site-ului, Forum-ul de pe site – un serviciu doar pentru utilizatori cu statut Premium și posibilitatea de a lăsa un comentariu la orice articol – la fel doar pentru utilizatori cu statut Premium.

Oaspeții evenimentului – Iurie Lichii, Șef adjunct al IFPS, membru al Grupului de Lucru și Vitalie Coceban, membru al Colegiului de redacție, Administrator al Î.S. ”Fiscservinform” – fondator al Publicației au salutat echipa și au dat start discuțiilor ”fără cravată” dedicate comunicațiilor între reprezentanți ai părților participante în relațiile fiscale.

Participanților la eveniment le-au fost prezentate persoanele noi în echipa. Rodica Musteața, noul director al PP ”Monitorul Fiscal FISC.md”, a urat colegilor curaj în realizarea noilor idei. Șeful Direcției reglementarea contabilității și auditului din cadrul Ministerului finanțelor Lidia Foalea, un nou membru al Colegiului de redacție, va coordona rubricile cu tematica contabilă în revista. Totodată, un fost funcționar fiscal cu experiență de exclusivitate în domeniul fiscal, Procopie Duca, fiind noul angajat al redacției PP ”Monitorul Fiscal FISC.md”, în calitate de expert fiscal, va fi implicat nemijlocit în procesele de comunicare cu contribuabilii, în special, pe site-ul ediției.

În discursul său, Procopie Duca a vorbit despre necesitatea de a simplifica procedura în vigoare privind furnizarea răspunsurilor la întrebările parvenite pe site-ul revistei – www.monitorul.fisc.md, precum și a discutat cu participanții evenimentului despre necesitatea publicării acestor răspunsuri în revista tipărită. Procesul prezentării răspunsurilor pe site-ul publicației trebuie să devină mai simplu și mai dinamic, a menționat dl Duca. Pentru aceasta urmează de a implica în acest proces specialiști – autori ai revistei, atît din cadrul SFS, cît și din exterior.

Propunerile referitor la dezvoltarea Forumului de pe site-ul Publicației au fost prezentate de către invitații la acest eveniment – reprezentanți ai mediului de afaceri. După opinia lor, Forumul are o șansă unică de a prezenta opiniile business-ului față de organele de stat, care reglementează procesul fiscal, dar această idee nu este deloc ușoară pentru realizare, avînd în vedere specificul existent al relațiilor între business și stat. În acest context, detaliile acestei propuneri urmează să fie discutate la diferite niveluri.

În finalul întîlnirii au fost prezentate particularitățile campaniei de abonare pentru anul 2016 la PP ”Monitorul Fiscal FISC.md”, anul 2016 fiind unul remarcant pentru echipa revistei, care împlinește 5 ani de la fondare. Pornind de la acest fapt, campania a fost lansată sub genericul ”5 ani alături de contribuabilii onești” și prevede mai multe surprize și cadouri pentru abonații PP ”Monitorul Fiscal FISC.md” în anul 2016.

Participanții la întîlnire mulțumesc restaurantul Robin Pub – gazda evenimentului – pentru ospitalitate.

12 imagini

0 comentarii

Doar utilizatorii înregistraţi şi autorizați au dreptul de a posta comentarii.